Derfor lagde norske korvetter til i Hanstholm

To fartøjer fra det norske søværn lå forleden til kaj i Hanstholm.

Nu viser det sig, at korvetterne udførte et såkaldt logistisk stop. Det forklarer leder af Kommunikation og Presse Vest under Forsvarskommandoens Kommunikationsafdeling Lars Skjoldan:

– De skal deltage i den store internationale NATO-øvelse, BALTOPS, der foregår i Østersøen i disse dage.

Øvelsen har sit udspring under halvfjerdsernes kolde krig, hvor stormagterne så et behov for at demonstrere og fastholde retten til fri sejlads i internationale farvande og stræder.

– I løbet af halvfemserne og ind i 00-erne er øvelsen blevet vigtig for NATO-landene, da den på en gang demonstrerer sammenhold og forsvarsvilje overfor Østersølandene, samt giver flådestyrkerne rig mulighed for at træne en række sømilitære discipliner, hvor de kan få flystøtte fra de mange omkringliggende NATO- og partnerlande, skriver Forsvaret på sin hjemmeside om øvelsen, der i år finder sted for 50. gang.

Øvelsen, der er amerikansk ledet og som varer en uge endnu, har deltagere fra i alt 16 NATO-lande de to NATO-partnerlande Sverige og Finland.

Danmark deltager blandt andet med fregatten Absalon, forsyningsskibet Sleipner, dykkerfartøjet Søløven, en minerydningsstyrke, samt F-16-kampfly, et overvågningsfly og helikoptere samt et mindre stabsbidrag i øvelsesledelsen, der er placeret i Striking Forces NATO i Portugal.

I alt deltager cirka 350 danske soldater i øvelsen, mens den samlede deltagelse fra de 18 lande er cirka 40 skibe, 60 fly og omkring 4.000 soldater.

LÆS OGSÅ:

Norske korvetter i Hanstholm

 

Forfatter

Related posts

Top