Derfor lader Idealcombi medarbejdere krydse grænsen

Selvom der hverken er fysiske bomme eller grænsevagter, som sørger for at ingen ikke krydser grænsen til den corona-nedlukkede del af Nordjylland, så er der alligevel mange, som efterlever opfordringen og henstillingen fra regeringen, om at blive inden for egen kommunegrænse for bl.a. thyboernes vedkommende.

Ligeledes afholder mange sig fra at krydse kommunegrænsen til den nedlukkede kommuner.

Men det udfordrer samtidig virksomhederne.

– Det er jo håbløst at agere i. Man mister troen og tilliden smuldrer, siger Martin Søgaard, direktør for vinduesfabrikken Idealcombi i Hurup, til TV Midtvest.

Omkring 100 af de ansatte på fabrikken er bosat i Struer Kommune – derfor kan de ikke møde ind på arbejde. Når arbejdskraftens bevægelighed indskrænkes, så får det ifølge Martin Søgaard store konsekvenser. Derfor har han og den øvrige ledelse efter bedste overbevisning fortolket lidt på udtrykket “kritiske jobfunktioner”.

– Hvis der for eksempel ikke kommer træ ud af en maskine, så går hele produktionen i stå, forklarer han til TV Midtvest.

– Det er for eksempel en kritisk arbejdsfunktion hos os.

Grundlaget for nedlukning smuldrer
Direktøren mener, at begrundelsen for at holde Thisted Kommune lukket smuldrer mere og mere dag for dag.

– Når grundlaget bliver tyndere og tyndere for nedlukningen, så flytter grænsen sig for, hvad der er kritiske funktioner sig også dag for dag.

Og han bakkes op af Thisted Kommunes viceborgmester Niels Jørgen Pedersen (V), der i går udtalte flg. til Radio Limfjord.
.

.
LÆS OGSÅ:

Kritik af “lukkede grænser” tager til

 

 

Forfatter

Related posts

Top