Derfor forlader Bo Zinck chefjobbet i Thisted FC

Det kom som en bombe, da Thisted FC’s cheftræner Bo Zinck i sidste uge meddelte, at han stopper i klubben, når kontrakten udløber den 30. juni.

Men årsagen er ganske simpel. Døgnet har simpelthen for få timer, og det koster hårdt på familiefronten.

– Jeg har forskellige følelser. Jeg er lettet over at have fået det sagt til truppen om omverdenen, og så er jeg meget stålsat på at fortsætte mit arbejde den sidste tid og sikre en oprykning til klubben. Så er jeg ked af, fordi jeg skal efterlade nogle gode mennesker spiller- og ledermæssigt, som jeg vil savne, siger Bo Zinck og fortsætter.

– Tankerne om mange ting blev sat i gang, da Henning (assistenttræner, red) blev syg, Jeg tænkte på livet, og hvad vil bruge det på, og tænkte på mine børn. Tingene blev sat lidt mere i perspektiv. Presset fra opstarten og frem, kan jeg mærke komme på arbejdet, i fodbolden og i familien. Og noget der har gjort mest indtryk er, at når ens børn siger, at de savner mig, så ved man, at det er tid til at ændre nogle ting, siger Bo Zinck.

Familie- og arbejdslivet skal nå sammen

Og cheftræneren fortæller, at spillerne da også var overraskede, men også forstående overfor beslutningen. De var kede af det på den gode måde : fordi cheftræneren har betydet noget for dem – men også omvendt.

– Nu betyder det meget at få tingene til at hænge sammen igen med familie og arbejde. Mit liv skal hænge bedre sammen, og om det bliver med eller uden fodbold, må tiden vise. Det har været en svær øvelse og krævet meget at være træner i to år i Thisted FC, siger Bo Zinck.

Og han har været glad for at være i klubben.

– Det har været en fed oplevelse og en lærerig tid. Jeg har lært en del om mig selv og kom til en klub, hvor jeg kun kendte Henning Pedersen. Jeg kom fra en klub, hvor alle kendte mig, og jeg kan huske, at pressechefen spurgte, om vi var i krise, da jeg kom til klubben, og jeg har lært at håndtere presse og kritik. Jeg har også set, at den måde jeg vil spille fodbold på, holder vand i andre klubber, siger cheftræneren, der muligvis tager sig en pause fra fodbolden.

Foto : Rasmus Løkke

Fremtiden er uvis – fokus på opgaven i Thisted FC
Hvad fremtiden byder på er uvis.

– Det vigtigste er, at det afstandsmæssig kan passe ind med familie og arbejde, og om det så er scout, sportschef eller træner, ved jeg ikke. Det kan være, jeg holder et helt eller halvt års pause, for jeg går ikke ud og søger trænerjob, og hvis nogen mener, jeg er dygtig nok, må de ringe til mig. Jeg har fået sat det aftryk, som jeg gerne vil trupmæssig, organisatorisk, kulturmæssig og den måde vi vil spille fodbold på. Vi har udviklet os. Men det er nok andre omkring holdet, der skal svare på det spørgsmål, siger Zinck.

Han ser nu frem til mere tid med børnene.

– Det er jo ikke sådan, at jeg har arbejdet sammen med tusinde mennesker, men en lille gruppe, og jeg vil savne spillerne, trænerteamet og dem omkring holdet. Jeg glæder mig selvfølgelig til at se mine børn lidt mere, og det er først de sidste to år, hvor afsavnet har været stort, da jeg bor i Pandrup 90 km fra Thisted, siger Bo Zinck.

Men slår samtidigt fast, at der lige er en opgave, der først skal løses i Thisted FC.

– Det som fylder mest lige nu er dog, at vi skal rykke op.  Jeg vil opleve, at spillerne kaster mig i luften, hvis de kan ! Jeg dysser ikke ned, fordi jeg stopper til sommer. Jeg er ikke i nærheden af at være færdig med holdet. Vi skal rykke op i 1. Division, siger Bo Zinck.

Tekst & Foto : Rasmus Lykke

 

Forfatter

Related posts

Top