– Der er kun børnestørrelser tilbage

Det danske fodboldslandsholds succes og popularitet i befolkningen under det igangværende EM kan i den grad mærkes hos Sportigan i Nykøbing.

Her kan indehaver Claus Sørensen melde om alt udsolgt af landsholdstrøjerne – i hvert fald næsten, for der er stadig børnetrøjer at få, fortæller han.

Efterspørgslen på danske landsholdstrøjer har aldrig været større er meldingen fra Hummel, der producerer trøjen. Og selvom produktionen er mere end fordoblet i forhold til VM i Rusland for tre år siden, så har udbuddet altså ikke kunne følge med efterspørgslen.

Bestilte de første i 2019
Claus Sørensen lagde sin første bestilling af landsholdstrøjer til butikken tilbage i 2019, fordi EM var planlagt til at skulle afholdes i 2020 – det blev så udskudt på grund af coronapandemien. Da trøjerne så endelig landede i butikken i gågaden i Nykøbing forud for denne sommer var efterspørgslen ikke til at tage fejl af. Trøjerne blev simpelthen revet væk, fortæller Claus Sørensen.

Derfor tjekkede han databasen hos Hummel, hvor der stod at der var få trøjer på lager til levering den 18. juni.

– Det var selvfølgelig efter, at de (landsholdet, red.) havde spillet de første kampe, men vi blev enige om at dem skulle vi have fat i nogle af, fortæller Claus Sørensen og tilføjer, at der var tale om en “ret stor” bestilling i forhold til butikkens størrelse.

Få dage efter ankommer de eftertragtede og længe ventede landsholdstrøjer til Sportigan. Problemet er bare, at trøjerne i kasserne kun var i størrelse Medium og Large.

– Jeg ved ikke hvad der er sket; om vi har tastet forkert. Vi var ellers to mand der stod og kiggede på tastaturet og skærmen. Men der kom kun børnestørrelser, griner Claus Sørensen.

Meget tyder dog på, at der ikke var tale om en tastefejl – der var bare ikke andre trøjer at levere.

Hummel har meddelt Claus Sørensen og landets øvrige forhandlere, at en ny sending landsholdstrøjer er klar til levering – men først den 25. august.

– Det er jo selvfølgelig efter EM, men jeg tror stadigvæk trøjen vil være ret attraktiv på det tidspunkt også, lyder det fra Claus Sørensen, der for øvrigt gætter på at Danmark vinder 2-0 i 1/8-finalen mod Wales på lørdag.

Forfatter

Related posts

Top