Denne gratis app er med til at redde liv

Når vi danskere ringer til alarmcentralen tror mange af os fejlagtigt, at operatøren i den anden ende af røret kan se præcist hvor vi befinder os. Det er bare ikke tilfældet.

Når man ringer 1-1-2 får alarmoperatøren dog en smule hjælp fra telemasterne der angiver en cirkaposition på den der ringer.

– Er det i tæt bebyggelse, så er det ofte et felt på 300 gange 300 meter, et ret stort område. Udenfor byerne kan feltet være flere kilometer i radius. Det er jo ikke noget, vi kan sende hjælp efter. Men vi får et fingerpeg om hvilken by eller landsdel, man befinder sig i, siger Tim Ole Simonsen fra Hovedstadens Beredskab, som har været med til at udvikle en app der tidligere har vist sig at være med til at redde liv.

Appen “112 app” bruger telefonens nøjagtige gps-signaler, som automatisk sendes til alarmoperatøren – og det er ret præcist:

– Vores erfaring er, at 112-appen er utroligt præcis. Normalt får vi en positionering af, hvor telefonen befinder sig på ned til en til to meter, fortæller Tim Ole Simonsen til DR.

800.000 danskere har allerede downloadet app’en.

I Danmark er der tre alarmcentraler, og de ligger i Aarhus, Slagelse og København. Det betyder altså at alarmoperatøren ikke nødvendigvis kender den lokale geografi, hvor app’en kan vise sig at blive altafgørende i forhold til at kunne sende hurtig hjælp.

App’en, der er relativt nyudviklet, er gratis, og kan hentes i både Appstore og Google Play.

Fakta
Med Danmarks officielle 112 app kan du starte et opkald til alarmcentralen og samtidig sende mobilens GPS-koordinater afsted. På den måde kan du få hjælp hurtigere.

Vær særligt opmærksom på, at når du har downloadet 112 app’en, skal du åbne den og indtaste dit telefonnummer, for at 112 app’en er korrekt installeret på din telefon.

  • – 112 app’en virker kun i Danmark.
  • – 112 app’en virker ikke, hvis mobilens GPS er deaktiveret.
  • – 112 app’en kan kun sende GPS-koordinater på steder med dataforbindelse.

Hvis dit batteri er under 25 %, vil 112 app’en starte opkaldet til alarmcentralen, men ikke sende GPS-koordinater. Dette er for at sikre, at du kan få fat i alarmcentralen, uden at din telefon løber tør for strøm. 112 app’en vil også automatisk stoppe afsendelsen af GPS-koordinater, hvis dit batteri kommer under 25 %.

Hent app’en HER

Foto: 112app.dk

 

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top