Den vigtigste ressource vi har er vores børn og unge

Læserbrev af Henrik Markmøller Bro (C), KV21-kandidat på Mors

Det er så vigtigt at vores børn og unge trives. De skal have optimale muligheder og forhold, helt fra de er små, til de bliver store. Et af de forhold, man som kommune kan, og efter min mening bør, være med til at præge, er vilkårene for at dyrke idræt gennem hele barne- og ungdomslivet.
Jeg har gennem hele mit liv været involveret i forenings- og idrætslivet på Mors, både som udøver og i bestyrelser. Det var derfor slet ikke rart at læse Danmark Idrætsforbunds (DIF’s) nye store undersøgelse, der ud fra spørgsmålet: “I hvilken dansk kommune har idrætten de bedste rammer og vilkår?”, rangerer danske kommuner ud fra prioriteringer og indsatser på det idrætspolitiske område.
I undersøgelsen rangeres 93 af landets kommuner ud fra 21 udvalgte parametre fordelt på de fire hovedtemaer økonomi, faciliteter, frivillige og idrætspolitik. Undersøgelsen kan ses på DIFs hjemmeside: https://www.dif.dk/nyheder/2021/10/20211011_stordifundersgelserangererkommunerne
Jeg blev først lidt stolt, da jeg så at Skive Kommune ligger på en førsteplads og Thisted kommer stærkt ind på 5. pladsen. Tillykke til dem! Man skal desværre langt ned på listen for at finde Morsø Kommune. Morsø kommer ind på plads nr. 61.
Som det kan ses i undersøgelsen, scorer Morsø højt, når det gælder frivillighed. Vi er på dette område helt oppe på en fjerde plads. Det kan jeg godt forstå, og det kan vi være stolte over. Vi har nogle fantastiske frivillige, der gør et kæmpe stykke arbejde. Lad os fortsætte den stil. Der bør gives al den støtte og hjælp, der kan til dette arbejde.
Men så kommer de alvorlige tal og værst står det til med idrætspolitikken. Der kommer vi først ind på plads nr. 87. Herefter følger økonomi som nr. 73 og faciliteter på plads nummer 39.
Det er simpelthen ikke godt nok, og det skal og bør kunne gøres bedre. Jeg håber, at undersøgelsen kommer til at tjene som et værktøj for alle kommunerne i arbejdet med at sikre gode vilkår for idrætslivet. Morsø Kommune bør være med i toppen på niveau med Skive og Thisted. Der skal laves en decideret idrætspolitik, hvor kommunen beskriver, hvad vi vil med både bredde- og eliteidrætten. Det er nødvendigt med et mål, så man har noget konkret at arbejde hen imod.
Udover idrættens betydning for at få sunde og glade børn i kommunen, er der mange andre gevinster ved at sætte fokus på idræt i kommunen. Jeg vil blot nævne et par stykker. Tænk på den positive eksponering det gav, da Mors-Thy Håndbold vandt ”Final Four”. Eller hvad med Sports College Mors, som tiltrækker ca. 20 elever til handelskolen og gymnasiet.
Jeg vil arbejde for, at Morsø Kommune får lavet en idrætspolitik for både bredden og eliten, at der er optimale økonomiske rammer og selvom faciliteterne har fået et løft, skal der mere til.

Husk det d. 16. november!

Forfatter

Related posts

Top