Den danske Spiseguide fremtidssikres

Bent Christensen, der stiftede den danske Spiseguide i 1978 og har udgivet denne i eget navn siden, har overdraget rettighederne til dennes videreførelse til en fond. Bent Christensen fortæller om overdragelsen:

”Det er virkelig en stor glæde for mig, at rettighederne til Den danske Spiseguide overdrages til en fond der etableres af Dagrofa og dermed sikrer guidens fortsatte liv. Jeg er utrolig stolt over, hvordan Den danske Spiseguide har udviklet sig og er blevet en vigtig ingrediens på den danske restaurantscene, og jeg er glad for, at jeg i fremtiden også kan fortsætte mit virke som guidens leder og ansigt udadtil.”

I kalenderåret 2025 vil der efter samme retningslinjer som de foregående år løbende blive offentliggjort nomineringer af restauranter og ledende medarbejdere, som kåres sidst på året på Guidens Gallaevent med priser som fx: Årets Restaurant, Restaurantprofil, Årets Fine Wine Dining, Hall of Fame, Årets Wait & See og Særpriser.

I 2024 modtog fx Alimentum fra Aalborg prisen som ”Årets Social-spicy-intimate restaurant”, Geranium fra København løb med prisen for ”Årets Fine Wine selection”, ET fra Aarhus tog prisen som ”Årets Bistro/Brasseri/Spisested, mens Blink fra Skagen modtog hæderen for ”Årets grønne køkken”, blot for at nævne nogle få af årets hæderspriser.

Den danske Spiseguide og dens erfarne korps af prøvespisere er den mest erfarne og stabile reference på området. Blandt restauratørerne og køkkencheferne er der stor anerkendelse og respekt for Den danske Spiseguides anonyme og kvalificerede bedømmelse. Det er en blåstempling, som teamet bag guiden er meget glade for og stolte af. Ofte bliver der også refereret til Den danske Spiseguide, når dagblade og magasiners anmeldere skal bedømme en restaurant. 

“Vores styrke er den systematiske, gentagne og totalt anonyme bedømmelse af en restaurant,” siger Bent Christensen om sin anerkendte spiseguide.

Tomas Pietrangeli, koncernchef i Dagrofa:

“I Dagrofa vil vi gerne være omdrejningspunktet for de bedste madoplevelser. Vi ønsker at vinde mere af det professionelle marked, og på den baggrund vil vi også gerne sikre Den danske Spiseguides fortsatte virke som en aktiv, seriøs guide inden for det danske gastronomi- og restaurantunivers. Jeg er utrolig glad for, at vi sammen med Bent kan fortsætte spiseguiden som et samlepunkt for branchen og samtidig se ind i en digital videreudvikling,” siger koncernchefen.

Den danske Spiseguide har allerede aftalt sponsorater for 2025 med en række af de nuværende sponsorer, som således fortsætter. Overdragelsen sker med virkning fra 1. januar 2025. Dagrofa opretter en erhvervsdrivende, selvejende og selvfinansierende fond, der med en ny bestyrelse vil drive Den danske Spiseguide som et uafhængigt medie.

Fakta: Den danske Spiseguide

  • Anerkendt spiseguide med mere end 300 restauranter, der serverer mad ud over det sædvanlige i forskellige prisklasser.
  • Madanmeldelser laves af uafhængige konsulenter og er den mest erfarne og stabile reference på området i Danmark
  • Har eksisteret siden 1978
  • Alene at være optaget i Den danske Spiseguide anses for at være en hædersbevisning
Forfatter
Top