Den 20-årige Simon slår et slag for homoseksualitet

Den 20-årige Simon Lindegaard Johansen fra Thisted deltager normalt ikke i politiske debatter.

Alligevel gjorde han tirsdag aften en undtagelse, da han i et facebook-opslag tog bladet fra munden og slog et slag for homoseksualitet, adoption og kunstig befrugtning.

– Jeg kender min egen holdning, og den behøver jeg ikke nødvendigvis dele med alle andre, så på mange måder er dette opslag en smule paradoksalt, skriver han blandt andet i opslaget.

For nyligt overhørte han en partilederdebat i fjernsynet, og da emnet faldt på adoption og kunstig befrugtning blev hans opmærksomhed skærpet:

– At man i Danmark har et parti, som fuldfast mener, at adoption kun er for biologiske disponerede par, er jeg meget overrasket over, skriver han med henvisning til Kristendemokraternes holdning til netop disse emner.

På et pressemøde efter partilederrunden på TV2 udtalte Kristendemokraternes midlerltidige formand Isabella Arendt ifølge Jyllands Posten og Berlingske, at:

– Homoseksuelle skal da være hjerteligt velkomne til selv at betale. Det vil vi ikke blande os i. Vi synes bare ikke, at staten skal blande sig.

På samme måde mener Kristendemokraterne heller ikke, at barnløse, enlige kvinder burde kunne få hjælp til at få børn.

I partiets valgprogram står der bla. at:

  • Kunstig befrugtning skal kun kunne foretages af en læge eller under en læges tilsyn og kun tilbydes ægtepar, som trods tre års samliv ikke har kunnet opnå graviditet, og som i øvrigt opfylder visse psykesociale minimumskrav.
  • Insemination bør kun tilbydes på samme betingelser som kunstig befrugtning dvs. hvor parret trods et biologisk begrundet håb herom ikke har opnået graviditet.

– Det kan godt være, at jeg har gået i min egen bobbel og troet på, at Danmark var et land, der faktisk var meget længere. Et land hvor homoseksualitet slet ikke var en diskussion længere. Men som ved ethvert godt folketingsvalg, bliver man overrasket. Jeg har naturligvis fuld respekt for, at det er Kristendemokraternes holdning, men jeg er langt hen ad vejen dybt uenig, skriver thyboen, der selv er homoseksuel, inden han fortsætter:

– Forældre er ikke nødvendigvis dem, som er biologisk disponeret. Det er dem, som ubetinget elsker sine børn, som beskytter dem, omfavner dem og lærer dem om livet. Uanset om det er to kvinder, to mænd, en af hver eller noget helt fjerde.

– Du er fantastisk – uanset hvad!
Han slutter sit opråb, som har fået massiv støtte og positive tilkendegivelser med på vejen, med:

– Mit eneste og måske utopiske håb er, at vi en dag vil kunne favne hinanden, tage hinanden i hånden, uanset hudfarve, religion, politiske overbevisninger og seksualitet. Lad os slå øjnene op og se det smukke i alle mennesker.

– Og til dig, som sidder derude med frygten for at stå ved dig selv… Du er fantastisk! Uanset hvad alle de voksne og vigtige mennesker fortæller dig.

Forfatter
Top