Debat om yderområderne er langt ud over kanten

Det går slet ikke så slemt for erhvervslivet i udkanten, som man skulle tro ud fra den politiske debat. Det mener Sydbank og Ringkjøbing Landbobank, skriver Finans.

– Hele debatten om Udkantsdanmark er meget følelsesladet uden at man ved, hvad man taler om. Det er blevet en debat om huspriserne i Tønder kontra i Hellerup. Vores tal viser, at der er rigtig mange gode arbejdspladser uden for de største byer, siger Karen Frøsig, adm. Direktør for Sydbank, Danmarks fjerdestørste bank til Finans.

Regeringen spillede før jul ud med en vækstpakke rettet mod udkanten med den begrundelse, at erhvervslivet i landdistrikterne led. Statsminister Lars Løkke Rasmussen advarede i sin nytårstale mod, at Danmark risikerer at blive ’’delt i udvikling og afvikling.’’

Men det er langt fra det billede, som Sydbank kan se. En analyse af industrivirksomheders omsætning efter krisen fra banken viser, at det absolut ikke er nogen ulempe for dem at ligge i udkanten, snarere tværtimod. Her er nemlig billigere arbejdskraft, lavere jordpriser og bedre erhvervsklima, mener banken.

Forfatter

Related posts

Top