De unge indtog scenen

Traditionen tro blev der på Store Torv i Thisted afholdt 1. maj arrangement tidligere på ugen, hvor de røde partier og fagforeninger var samlet for at fejre arbejdernes internationale kampdag. Som noget nyt var der inviteret ungdomstalere fra henholdsvis Socialistisk Ungdomsfront, Danmarks Socialdemokratiske ungdom og SF Ungdom med.

SFU sendte deres nyligt afgåede landsformand, Jacob Klivager, på talerstolen. Her forsøgte han at sætte fokus på arbejdsmiljø:

– Hver dag ser vi, at vi yder over evne og nyder efter bossens behov. Det synes jeg er blevet mere og mere tydeligt, når flere går rundt med Panodiler i lommen på arbejdspladsen. Og kontrollen er jo forsvundet med arbejdstilsynet, som efterhånden er blevet lige så udvandet som en fadøl i Gaden (Jomfru Ane Gade i Aalborg, red.), så lad os nu styrke vores arbejdsmiljø, lød det blandt andet fra talerstolen.

Det var dog ikke det eneste han ville have fokus på. Pensionsalderen fyldte også en del hos Jacob Klivager, der krævede løsninger for blandt andet SOSU-assistenterne.

– Med den stigende pensionsalder ender det jo med, at det er SOSU-assistenten, der render ind og ud af stuerne med rollator hos de ældre, så lad os nu finde en løsning.

Jacob Klivager er 28 år, og lige afgået som landsformand for SF Ungdom og er derudover folketingskandidat for SF i Nordjylland.

Forfatter
Top