De sidste indefrosne feriepenge bliver liggende i fryseren

Sent tirsdag aften kom regeringen sammen med et flertal af Folketingets partier i mål med en aftale om hjælp til virksomheder og kulturliv, som er ramt af coronarestriktioner.

Men selv om et flertal uden om regeringen gerne vil have udbetalt de sidste to ugers indefrosne feriepenge, blev den del ikke en del af den endelige aftale. Regeringen kommer i stedet for til at indkalde til politiske forhandlinger om feriepengene inden udgangen af november.

– Når det ikke bare lige er at udbetale feriepengene her og nu, er det jo, fordi vi for det første allerede har udbetalt de tre ugers feriepenge i oktober måned, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

– Og derfor handler det også nogle gange om, at når der er krise i økonomien, og samfundet er i oprørt farvand, at holde noget krudt tørt i kælderen.

Aftalen om udbetaling af de første tre ugers feriepenge blev indgået i juni. Særligt oppositionen har under forhandlingerne om hjælpepakker presset på for at få lavet en aftale om at få resten af feriepengene udbetalt.

Det var blandt andet det, som fik Dansk Folkeparti og Liberal Alliance til at forlade forhandlingerne mandag.

Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen, lægger ikke skjul på, at han gerne ville have haft udbetalingen af feriepengene med i aftalen. Han varsler, at Venstre vil fremsætte et beslutningsforslag for at få feriepengene udbetalt, da der tegner sig et flertal uden om regeringen.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top