De Radikale truer med at vælte regeringen

De Radikale truer med at vælte regeringen, hvis der ikke er en aftale om en klimaplan inden grundlovsdag 5. juni. Det siger politisk leder Morten Østergaard til Politiken onsdag aften.

– Det helt korte budskab er, at uden en klimaplan og handling er der ikke nogen regering, siger han til Politiken.

Adspurgt, om De Radikale trækker støtten til regeringen, hvis aftalen ikke er på plads inden 5. juni, svarer han:

– Ja. Så kan vi ikke se os selv i øjnene, og så er fundamentet for regeringen væk.

Ifølge Morten Østergaard tager regeringen ikke “det her” seriøst nok, og henviser til at regeringen endnu ikke har lagt en tidsplan:

– Det gør, at jeg nu føler mig nødsaget til at trække hårdt i kæden og sige, at det her er det, regeringen står og falder med, når vi når grundlovsdag.

Klimaplanen skal sikre, at målet om 70 procents CO2-reduktion bliver nået senest i 2030.

Den indledende klimalov blev forhandlet på plads med klimaminister Dan Jørgensen (S) for enden af forhandlingsbordet 6. december sidste år. Men siden har især De Radikale presset på for, at klimahandlingsplanen også kommer på plads, som der står i regeringen og støttepartiernes forståelsespapir fra juni.

I sidste uge truede Enhedslisten med at vælte klimaminister Dan Jørgensen, hvis ikke der kom mere skub i forhandlingerne om klimaindsatsen.

Dan Jørgensen siger onsdag aften til TV2:

– Jeg forstår godt utålmodigheden. Den deler jeg. Men vi har ikke siddet på hænderne. Vi har lavet en grøn finanslov og en klimalov, der er blandt de mest ambitiøse i verden.

– Vi skal selvfølgelig gøre endnu mere. Mange af de ting, partierne efterspørger, er vi i gang med. Så vi kommer selvfølgelig til at levere på dette her inden længe.

/ritzau/

Foto: Anders Hviid

Forfatter

Related posts

Top