De nyuddannede læger vælger Nordjylland til

Igen i år er alle 67 KBU forløb (den kliniske basisuddannelse) på de tre nordjyske hospitaler og i almen praksis blevet valgt til.

De nyuddannede læger fra landets universiteter starter i deres kliniske basisforløb i foråret 2018 på henholdsvis Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland.

Til efteråret næste år begynder ansættelserne i Psykiatrien og i almen praksis samt de sidste ansættelser ved Aalborg Universitetshospital.

Godt halvdelen af de nyuddannede læger, der skal have deres KBU forløb i Region Nordjylland, kommer fra Aarhus Universitet.

Fra Aalborg Universitet er der denne gang kun tale om 5 nyuddannede læger. Det skyldes, at universitetet har optag en gang om året, så der er altid relativt få nyuddannede herfra, der starter i foråret.

Fire ud af fem bliver i regionen
Fire ud af de fem læger fra medicinstudiet i Aalborg har valgt at blive i regionen. En af dem er Rune Zimmer Nielsen, som skal være seks måneder inden for ortopædkirurgien på Aalborg Universitetshospital og herefter seks måneder hos en praktiserende læge. Det forløb var Rune Zimmer Nielsens drømmescenarie, og han trak et godt nummer.

– Min plan er at blive praktiserende læge i Nordjylland, og jeg har tidligere vikarieret på medicinske og kirurgiske afdelinger, så jeg tænkte, at det ortopædkirurgiske område var et godt element at få med, hvis jeg fastholder at blive praktiserende læge, siger Rune Zimmer Nielsen, som selv er nordjyde.

Foto : Aalborg Universitetshospital

Skærpet indsats har givet bonus
Tidligere har det været svært at besætte alle stillinger i Psykiatrien og på Regionshospital Nordjylland, men efter en større indsats, kan det nu konstateres, at begge uddannelsessteder er godt med.

Psykiatrien (Klinik Syd) var det nordjyske uddannelsessted, som først fik alle sine forløb valgt af kommende KBU læger. Og Regionshospital Nordjylland, Thisted var det næste uddannelsessted, som fik taget alle sine forløb.

– Det er områder hos os, hvor vi er udfordret på lægekapacitet, så det er glædeligt, at der er efterspørgsel på Psykiatrien samtidig med, at Thisted som uddannelsessted hurtigt blev fyldt op og lukket for tilgang, siger koncerndirektør Anne Bukh.

Initiativer skal fordele læger bedre
I Region Nordjylland er der sat flere initiativer i værk, som skal være med til at sikre fødekæden til de specialer og matrikler i regionen, som er trængte. Her er en mere decentral fordeling af klinisk basislæger i Region Nordjylland et eksempel. Det betyder, at Regionshospital Nordjylland nu sikres en vis basislægekapacitet.

– Vi ved, at vores uddannelseslæger er rigtig glade for at være på Regionshospital Nordjylland, så vores opgave er nu at kunne fastholde dem og give dem attraktive muligheder, så de bliver i regionen og vælger deres videre forløb hos os, siger Anne Bukh.

Foto: Henrik Schiøth/TV2 Nord

Forfatter

Related posts

Top