De første danskere kan få coronavaccine om en måned

I det mest optimistiske scenarie kan Danmark få de første vacciner mod covid-19 leveret allerede inden årets afslutning.

Det sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S) torsdag aften på et pressemøde om Danmarks strategi for vaccination.

Lægemiddelstyrelsens direktør, Thomas Senderovitz, understreger, at der i så fald ikke må gå noget galt i godkendelsesprocesserne.

– Hvis alt går vel, kan vi have den første vaccine i Danmark i slutningen af året eller begyndelsen af næste år, lyder det fra direktøren.

Alle danskere vil blive tilbudt at blive vaccineret mod covid-19. Den vil være gratis og vil i første omgang foregå i de hvide telte, hvor der i øjeblikket foretages coronatest. Magnus Heunicke understreger, at en vaccine ikke vil blive givet, før den er godkendt af myndighederne.

Der er dog ikke doser nok til alle danskere i første omgang. Men der ventes gradvist at blive leveret flere og flere.

De første, der vil få tilbudt en vaccine, er personer, der er i øget risiko for alvorligere forløb med covid-19. Det er ældre, kronisk syge og frontpersonalet i sundheds- og ældreplejen, lyder det på pressemødet.

Det svarer til omkring 1,5 millioner danskere, og derfor vil der inden for gruppen ske en yderligere prioritering af, hvem der skal vaccineres først.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top