Danskernes Idrætspris: Mors-projekt sendt videre

Dommerpanelet har talt, og nu er tre midt- og vestjyske idrætsprojekter udpeget til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og 100.000 kroner.

Blandt de tre lokale nominerede er projekt Rundt om Jorden, Midtmors Sport.

Det er elite-triatlet Michelle Vesterby, der har siddet i det midt- og vestjyske panel sammen med journalist Jens Ole Sørensen fra P4 Midt og Vest og medlem af DIF’s Idrætspanel Pernille Dernburg Petersen. Blandt alle de indstillede midt- og vestjyske initiativer har de peget på tre, som skal fortsætte i konkurrencen om Danmarks bedste idrætsinitiativ, som DIF, e-Boks og P4-distrikterne står bag.

– Vi har valgt tre initiativer, der alle er Corona-venlige og kan bruges til at dyrke motion i fællesskab, hver for sig eller i mindre grupper. Det ene er født af frustrationerne over de manglende muligheder for at mødes flere til motion, det andet er vokset med ekspresfart i Coronatiden fordi de giver mulighed for at dyrke motion derhjemme når du har lyst sammen med andre og det tredje er et imponerende stykke frivilligt arbejde, der har skabt 100 kilometer MTB-spor i skoven med respekt for naturen og til glæde for både mænd, kvinder og børn, lyder det fra panelet, der siger følgende om baggrunden for at udvælge sende projektet fra Mors videre i konkurrencen:

– Et fedt initiativ, der er vokset ud af frustrationerne over ikke at kunne mødes og dyrke motion i fællesskab. En fantastisk historie om en god idé, der fik ben at gå på og til sidst gik flere gange rundt om jorden – i fællesskab, men hver for sig. Det har potentialet til at blive en folkebevægelse både i Corona-tiden, men også på den anden side.

Afstemning åben

Danskerne skal nu afgøre, hvilket af de tre midt- og vestjyske initiativer, der skal gå videre. Der er i dag åbnet for afstemning på hjemmesiden www.danskernesidraetspris.dk, og frem til den 13. november kan der stemmes på de tre udvalgte kandidater i hvert af DR P4’s distrikter.

Vinderne i de otte P4-distrikter går videre til en ny afstemningsrunde, hvor der skal findes tre finalister.

Punktummet sættes, når vinderen afsløres i DR’s show SPORT 2020 den 2. januar.

Pressefoto

Forfatter

Related posts

Top