Danskere gav 16 millioner kroner til Røde Kors

Røde Kors’ frivillige indsamlere kom søndag tilbage med omkring 16 millioner kroner i bøsserne til organisationens årlige landsindsamling.

Cirka 25.000 frivillige var involveret i indsamlingen, og resultatet er på niveau med sidste år.

– Det er vi supergodt tilfredse med. Vi har ikke haft en katastrofe at læne os op ad, som altid giver noget mere i en indsamling, og dels er konkurrencen steget voldsomt meget, siger generalsekretær Anders Ladekarl.

De seneste år er resultatet af landsindsamlingerne skrumpet gradvist. År 2015 var det mest indbringende nogensinde, hvor danskerne samlet gav 25,5 millioner kroner til Røde Kors.

Ifølge organisationen var det formentlig det daværende kraftige fokus på krigen i Syrien og flygtningestrømmen derfra.

Men siden 2015 er beløbet dalet igen. I 2016 blev der samlet 19,4 millioner kroner, mens det i 2017 hed 18,4 millioner og sidste år i 2018 16 millioner.

Pengene går blandt andet til hjemløse i Danmark og hjælpearbejde til konflikten i Yemen og ofre for oversvømmelser i Mozambique.

– Vi sender to millioner kroner afsted i morgen (mandag, red.), og ellers har vi pengene klar, til når der sker en katastrofe ude i verden eller herhjemme, der har brug for en ekstraordinær indsats, siger Ladekarl.

/ritzau/

Foto: Miriam Nielsen

Forfatter

Related posts

Top