Danske unges alkoholindtag steg igen sidste år

Alkoholindtaget blandt de danske uger stiger igen. Det viser Den Europæiske Rusmiddelundersøgelse (Espad) ifølge Jyllands-Posten.

I undersøgelsen er omtrent 2500 elever fra 9. klasse på 81 danske skoler blevet spurgt om deres erfaringer med alkohol.

40 procent af de 15-16-årige svarede sidste år, at de havde været fulde inden for de seneste 30 dage. I 2015 var andelen 32 procent.

Ifølge Politiken er tallene i undersøgelsen ellers gået den rigtige vej for de unge danskere siden 1999.

Sådan er det dog ikke længere, og det har fået Sundhedsstyrelsen til at gå sammen med Danske Gymnasier og Danske Erhvervsskoler.

De har i fællesskab sendt et brev til landets kommunaldirektører og rektorer. Her appellerer de blandt andet til, at der arbejdes for at reducere alkohol på ungdomsuddannelser, skriver mediet.

Så sent som i maj viste en rapport fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, at de danske 15-årige er dem i Europa, der både drikker alkohol hyppigst, og som oftest har prøvet at være fulde.

Da den nye undersøgelse fra Espad er fra 2019, vides det ikke, hvad udbruddet af coronavirus har gjort for de unges alkoholforbrug.

I starten af juni viste en undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed dog, at hver tredje unge dansker under coronakrisen har drukket mindre eller meget mindre alkohol end normalt.

/ritzau/

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top