Dansk Metal-formand: Gør som i Thisted

Du er god i skolen – du skal på gymnasiet.

“Den sætning lader til at være den fremherskende i de danske familier, når poderne skal tage stilling til, hvilken vej de skal vælge efter folkeskolen”. Sådan indleder Claus Jensen, Forbundsformand i Dansk Metal, et indlæg der er blevet bragt på altinget.dk.

Men sætningen lader til, skriver formanden, at være den fremherskende i de danske familier, når poderne skal tage stilling til, hvilken vej de skal vælge efter folkeskolen:

– Gymnasiet ses som mulighedernes uddannelsesretning, og der er et pres fra både folkeskolelærere og forældre til at guide de unge mennesker ind på gymnasiale uddannelser, skriver Claus Jensen.

Ros til Thisted
– I Thisted har man gjort den genistreg, at man har slået det tekniske og det boglige gymnasie sammen, og med et snuptag har kommunen formået at løfte 37,2 procent af de unge ind på en erhvervsuddannelse.

– Det burde være en model, som andre kommuner kan kopiere. På landsgennemsnit valgte blot 18,4 procent sidste år en erhvervsuddannelse, hvilket er meget langt fra det politiske mål om 25 procent.

Du kan læse hele Claus Jensen’s indlæg HER

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top