Dansk Keramik på Det Gamle Rådhus i Thisted

Keramik er populært som aldrig før, og overalt oplever keramikere en stor og fornyet interesse for det gamle håndværk og for de smukke stykker kunst og brugskunst, som bl.a. er blevet et hit i den moderne boligindretning.

Fra 18/11-17/12 viser Kunstforeningen Det Ny Kastet keramikudstillingen ”Gensyn med de otte” med værker af gruppen ”8 jyske keramikere”, som består af kunstnerne: Lis Ehrenreich, Anne Fløche, Ulla Hansen, Kim Holm, Inger Rokkjær, Kirsten Sloth, Inge Trautner og Hans Vangsø.

Kunstforeningen Det Ny Kastet har altid haft stor kærlighed til keramikken og har gennem foreningens snart 28-årige levetid afholdt en række, velbesøgte udstillinger, hvor danske og udenlandske keramikere har fremvist deres spændende værker, og hvor man har kunnet få et indblik i den rivende udvikling, der har været inden for keramikken de senere årtier.

Senest kunne foreningen i 2019 fejre sit 25-års jubilæum med udstillingen ”100 års dansk keramik”, som tiltrak et rekordstort antal besøgende.

Nu præsenterer foreningen så endnu en gang dansk keramik i de smukke lokaler på Det Gamle Rådhus i Thisted. Udstillingen ”Gensyn med de otte” er – i lighed med jubilæumsudstillingen – kurateret af Carsten Bagge Laustsen, som også har skrevet om de udstillende kunstnere i en helt ny publikation, som udgives i anledning af udstillingen.

Udstillingen åbner med fernisering fredag den 18/11 kl. 16.00, hvor flere af de udstillende kunstnere vil være til stede.

Udstillingen er derefter åben torsdag og fredag 14.00-17.00 og lørdag 11.00-13.30.

Foto: Pressefoto

Forfatter
Top