Dansk Folkehjælp sikrer julehjælp til værdigt trængende

Dansk Folkehjælp har udsendt et dementi i forbindelse med en historie som LimfjordUpdate.dk og flere andre medier har bragt.Historien stammede fra Skive Folkeblad, og blev udsendt som citathistorie fra Ritzau.

Læs den oprindelige historie i bunden af denne artikel.

Historien har desværre vist sig at være behæftet med en række forkerte og usande påstande.

Dansk Folkehjælp skriver i sit dementi:

Generalsekretær Klaus Nørlem tog straks da historien blev kendt kontakt til Chefredaktør Ole Dall og oplyst denne, at der netop publiceret artikel var faktuelt forkert og direkte misvisende. På trods her af er historien sendt ud som citathistorie på Ritzau.

Allerede i begyndelsen af 2018 gøres lokalafdelingen i Viborg-Skive opmærksom på, at der er begået underslæb for 86.000 kroner af tidligere formand for afdelingen. Denne ekskluderes øjeblikkeligt af lokalforeningen, vedkommende anmeldes øjeblikkeligt til Politiet, vedkommende dømmes skyldig i retten, vedkommende har tilbagebetalingspligt af de midler der er begået underslæb af. Der er tale om lokalforeningens egne midler, ikke midler som er øremærket julehjælp eller anden form for hjælpearbejde. Det er tale om frie midler som er tilvejebragt gennem mange årtier via foreningens samariterarbejde i lokalområdet.

Pågældende lokalafdeling meddelte allerede tilbage i maj måned, at de i år ikke havde ressourcer til igen at samle ind og uddele julehjælp i Skive og Viborg, afdelingen råder samlet set over 20 frivillige. I 2017 indsamlede lokalforeningen rundt regnet 20.000 kroner og hjalp 27 familier med julehjælp, udover den hjælp som af organisationen blev uddelt i samme område. Der er således ingen sammenhæng mellem den begået underslæb og foreningens julehjælp som Skive Folkeblad skriver.

Organisationens hovedkontor sørger for indsamling og uddeling af julehjælp i kommuner, hvor ingen af organisationens lokalafdelinger er aktive. Organisationen sikrer således, at 77 familier i Skive modtager julehjælp i år, i Viborg er det 183 familier som i år modtager julehjælp.

Formanden tog af kassen: Julehjælp sparet væk

Forfatter

Related posts

Top