Dans under åben himmel i Agger

Flere gange tidligere har på stranden i Agger kunne opleve klassisk ballet. Nu bliver det også muligt at opleve moderne danseteater.

Søndag eftermiddag og aften den 5. september opfører Holstebro Dansekompagni forestillingen ”Dans under åben himmel” ved Vesterhavshytten og Signalmasten.

Der er tale om en familieforestilling for alle, uanset alder og nationalitet.

Forestillingen er inspireret af den græske mytologi om sirenerne, havheksene. I vindens sus, havets brusen og de smukke omgivelser bliver publikum taget med på en rejse i en virtuos dansefortolkning af den klassiske fortælling om sirenerne, der med deres smukke stemmer lokkede sømændene til havs. Men forestillingen er også inspireret af havets historier fra den jyske vestkyst – fortolket af forfattere som Steen Steensen Blicher, H. C. Andersen og engelske Catherine Brighton, der alle tre har skrevet gådefulde og dramatiske værker om havets indvirken på mennesker.

Forestillingen er gratis, men man skal selv medbringe stol og tæppe samt være forberedt på al slags vejr – og aflysning kan da også finde sted, hvis vejret bliver for dårligt.

Foto: Flemming Lauridsen

Forfatter
Top