Danmarkspremiere i Thy på international klovneforestilling

Hvad enten man kan spansk eller ej – og uanset om man er 5 eller 95 år – kan man roligt vove sig ind at se den internationale klovneforestilling ”Home”, som får Danmarkspremiere i Limfjordsteatrets nyåbnede teaterhus i Thisted.

Der er nemlig tale om en ordløs forestilling for hele familien, instrueret af Limfjordsteatrets leder Gitta Malling, som tilbage i 2018 var på Mallorca for at arbejde med det lille, spanske klovneteater Clownidoscopia Teatre.

I forestillingen møder vi to klovne – og deres to meget forskellige virkeligheder. Denne ene pusler om sit trygge hjem og drømmer om at komme ud og opleve den store verden. Den anden er flygtet fra kaos og drømmer om at finde et roligt og sikkert sted at bo.

– Man kan sige, at det er en stor fortælling, som med klovnens humor og poesi bliver til en enkel historie om næstekærlighed og respekt, der kan fortælles på tværs af alder og geografiske grænser, siger Gitta Malling, som gennem tiden har instrueret mange forestillinger, som fortælles med andre virkemidler end ord.

Mangeårigt samarbejde
Siden 2013 har Limfjordsteatret haft et nært samarbejde med den spanske børneteaterfestival, Fiet Festival på Mallorca.

– Vi har samarbejdet med lokale teatergrupper om at styrke festivalen både på Mallorca, Ibiza og Menorca. Men vi har også været med i arbejdet om at styrke samarbejdet mellem små frie teatergrupper og de store institutionsteatre – med særligt fokus på børne- og ungdomsteatret. Det har været utroligt givende og spændende, og man kan godt sige, at ”Home” er kulminationen på dette samarbejde, siger Gitta Malling.

Hun glæder sig til at vise forestillingen for Limfjordsteatrets publikum – først i Thy i weekenden den 18. og 19. september, siden på Mors lørdag den 16. oktober alle gange kl. 14. Herimellem skal forestillingen på turné rundt i store dele af landet – Midt- og Sydjylland, Fyn, Sjælland og Bornholm. Omkring 40 forestillinger kommer de to spanske klovne, Francisco De Borja Tous og David Novell, til at spille i Danmark, inden de rejser hjem igen sidst i oktober.

– Det er et stort stykke arbejde at arrangere udenlandske teaterbesøg og turnéer, så vi er rigtig glade for, at den har solgt så godt, siger Gitta Malling.

Forfatter

Related posts

Top