Danmarksmestre for 9. gang

For makkerparret Børge Holm fra Thy Motor Sport og Jørn Mørup fra Struer & Omegns Motor Sport var årets 6. og sidste afdeling om DM i bilorientering uden betydning for deres samlede placering.

Det nordvestjyske mandskab havde vundet alle årets 5 tidligere afdelinger om DM, og selv om DM afvikles over 6 afdelinger hen over hele kalenderåret er det kun de 4 bedste resultater, der tælles med i den samlede stilling. Derfor ville placeringerne i Mesterklassen kun have betydning for de øvrige medaljers placering.

Kampen og sølv og bronze var til gengæld tæt inden sidste afdeling. Ikast brødrene Harald og Jan Søndergaard, der har mere end 20 DM guldmedaljer på cv’et og sidste års danmarksmestre fra  Leon Spiegelhauer og Jan Johansen fra Frederikssund skulle fordele sølv og bronze mellem sig, afhængig af hvem der klarede sig bedst i finaleløbet.

Her trak Søndergaard-brødrene det længste strå og med 5 fejlkørsler og hurtigste tid vandt de finaleløbet foran Børge Holm og Jørn Mørup, der havde 8 fejlkørsler og næsthurtigste tid. Det er 9. gang siden 2008, at det nordestjyske par vinder DM.

Leon Spiegelhauer og Jan Johansen måtte til gengæld nøjes med en 5. plads i finaleløbet. Pointene fra tidligere på året var dog nok til en sikker bronze plads.

Med lørdagens DM afdeling er bilorienteringssæsonen slut for denne omgang.

Forfatter

Related posts

Top