Danish Surf Awards uddeles i Klitmøller

Når Cold Hawaii Surf- & Film Festival afvikles den første i weekend i maj i Klitmøller, sker det med en nyskabelse, der er længe ventet i dansk surf.

For første gang uddeles nemlig prisen Danish Surf Awards 2019 efter et par års tilløb. Prisen gives til atleter og personer indenfor surfing, windsurfing, SUP og kitesurf.

– Dansk surf har manglet en fælles fejring af sporten på samme måde, som man har i mange andre sportsgrene. Det er baggrunden for, at vi har besluttet at uddele priserne til maj, siger festivalleder Alicja Cupial.

Prisen uddeles i et samarbejde mellem Surfklubben NASA i Klitmøller og Cold Hawaii Surf- & Filmfestival.

– Målet med priserne er at anerkende de, der gør en stor indsats for dansk surfing. De kan være de resultater, de skaber som atleter eller det kan være via en inspirerende indsats for surfmiljøet. Vi håber, at det samlede dansk surfmiljø vil være med til at udpege kandidaterne samt finde de personer, der skal have årets priser, fortæller Alicja Cupial.

Syv priser uddeles
Der uddeles i alt syv priser ved awarduddelingen i kategorierne:
– Male/Female Surfer of the year
– Male/Female Windsurfer of the year
– Male/Female Kitesurfer of the year
– Male/Female Standup paddle surfer of the year
– Groom of the year (Årets talentpris under 18 år)
– Photo of the year
– The Culture Award 2018 (Ildsjælsprisen).

Kandidaterne er blevet indstillet på baggrund af deres bedrifter i perioden 1. januar til 31. december 2018 – det er surfmiljøet selv, der har indstillet kandidaterne.

Afstemningen er i fuld gang på www.coldhawaiifilmfestival.com.

Arkivfoto: Ole Vognstoft

Forfatter

Related posts

Top