Dan Duck-sag sendes op på ministerniveau

– Vi ved ikke, om vi kommer til at overleve den her sag.

Sådan lyder det fra Dan Duck-direktør Hardy Eskildsen. Det skriver TV Midtvest.

Kort før juleaften havnede andeslagteriet fra Struer i en regulær shit-storm, fordi Fødevarestyrelsen ikke mente, de havde styr på fødevaresikkerheden. Efterfølgende trak Fødevarestyrelsen den meget omtalte rapport tilbage fordi den var behæftet med fejl.

Men fejlen kostede dyrt på slagteriets omsætning hvoraf størstedelen laves op mod jul.

Onsdag fik virksomheden så mulighed for at fortælle deres version af sagen til folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Hardy Eskildsen havde ved et såkaldt foretræde for udvalget fået 15 minutter til at forklare, hvad Fødevarestyrelsens fejl har betydet for Dan Duck.

– Vi rejste en del krav og stillede spørgsmål til hele håndteringen af den her sag, og udvalget var enige med os i, at sagen er så alvorlig, at den bør undersøges nærmere, fortæller Hardy Eskildsen til TV Midtvest.

Et enigt Miljø- og Fødevareudvalg har nu valgt at sende sagen videre til Minister for Fødevarer Mogens Jensen, der indenfor de næste fire uger skal komme med en redegørelse af Fødevarestyrelsens håndtering af sagen.

Men sagen slutter ikke her. Slagteriet kræver nemlig erstatning for den dårlige, fejlagtige omtale som resulterede i mistet omsætning ”i den høje ende af et tocifret millionbeløb.”

LÆS OGSÅ:

Andeslagteri vil sende millionregning til Fødevarestyrelsen

Foto: Steen Brogaard

 

Forfatter

Related posts

Top