Dahlgaards humanitære jukeboxhit

****** (seks stjerner)
Dahlgaard & Dahlgaard (special guest Kristian Dahlgård Mikkelsen)
Fredag den 8. maj kl. 16.00-20.30
Stafet for Livet indsamlingskoncert

“Der er jo fandme så lidt plads herinde, at skal man skifte mening, skal man gå udenfor!!”.

Sådan lød det fra sidemanden iført et stort smil, røde øjne og en kold øl i hånden, da Morsø i Nykøbing dannede rammerne om et noget anderledes fyraftensarrangement i fredags.

Her havde Team Payback, der er et af holdene til Stafet for Livet på Mors, arrangeret en fyraftenskoncert til fordel for kræftindsamlingsarrangementet. Og det var en fabelagtig ide.

Med Jens og Michael Dahlgaard som en humanitær jukebox, kunne de over 150 fremmødte, ønske sig et nummer live imod at give et bidrag til indsamlingen.

Og hele 20.897 kroner blev det vil i løbet af de 270 minutter eller over fire timers koncert uden pause. Heraf 6.000 kroner fra Morsø som tak for musikken og en god tusse for auktion på et billede. Resten var “jukebox-indtægter”.

Dahlgaard & Dahlgaard 3

Fik Dr. Hook til at ligne et sølvbryllupsorkester
De to kompetente spillemænd gav den fra et kæmpe sangkatalog, der sad på rygraden. Fra Allan Olsen til Teddy Edelman og fra Shu-Bi-Dua til Iron Maiden ! Og selv Iron Maiden lød som noget, de havde spillet dagligt hele deres liv.

Man kunne frygte, at to gode folk med hjertet på rette sted, kunne risikere at blive en tam udgave af en et bodega-duo. Men I guder nej da.

Deres udsendte har i sit liv produceret flere end 100 albums med store danske og internationale artister og Dahlgaard & Dahlgaard fik Dr. Hooks og Ray Sawyers backing band til at ligne et sølvbryllupsorkester. Ja ja det hele sad da ikke lige tight – men hvad gør det, når “klaveret spiller og øllene er kolde”.

– nej, det er ikke noget, vi rejser rundt med, lød det fra Jens Dahlgaard til stor ærgelse for unge som gamle, arbejdere som direktører, forkælede mediefolk som deres sagesløse brugere og andet godtfolk, der havde fundet vej til Morsø denne fredag eftermiddag.

– men bliver vi spurgt, kommer vi gerne tilbage næste år, lød det fra Jens Dahlgaard.

Det er hermed noteret. Og så gør det jo ikke noget, at de to musikere tog Kristian Dahlgård Mikkelsen med på scenen. Det pyntede i enhver henseende.

Michael Dahlgaard var helt færdig efter maratonkoncerten:

Fotos : Stafet for Livet og LimfjordUpdate.dk.

Forfatter

Related posts

Top