Dagens ret fra Demokratisk Balance

Af Ellen Philipsen Dahl
Spidskandidat for Demokratisk Balance på Mors

Hvert 4. år bliver der over et par intense efterårsmåneder skruet ekstra højt op for den politiske suppegryde. Den forløbne periodes lokalpolitiske beslutninger, resultater og konsekvenser gives et kraftigt opkog, og den tilbageblevne og koncentrerede fond analyseres fra alle sider med kritisk lup.

Er resultatet delikat, spiseligt og tilstrækkelig nærende, eller mangler der smag, kraft og vitaminer?

Det er både en sund og nødvendig øvelse, hvis den kommende kommunalbestyrelse fremadrettet skal kunne præsentere et nyt og spændende menukort, der indeholder de nødvendige ingredienser til et samfund i trivsel og vækst.

I denne fase er det afgørende, at sagligheden i debatten er til stede. Demokratisk Balance vil derfor gerne udtrykke både respekt og anerkendelse for den politiske proces, der er gennemført af hele den siddende kommunalbestyrelse. 2020-planen, som var ”morgengaven” til den siddende bestyrelse, har været en både vigtig og nødvendig øvelse, som borgmesteren har ledet upåklageligt. Det er usaglig kritik at påstå andet. Når kandidater til det kommende valg fremturer med fejlagtige påstande, er det både uskønt og småt.

Demokratisk Balance har bidraget processen med synlige, politiske aftryk, som aktivt har medvirket til at konsolidere den kommunale økonomi, så vi nu kan løfte blikket og se fremad.

Der er banet en ny farbar vej, som stadig skal følges målrettet, men som nu også kalder på en helt ny og langsigtet handleplan, hvor vi tager skridtet videre og investerer i en anderledes ambitiøs udviklingsdagsorden for HELE Mors.

DB vil sikre øget velfærd og bosætning ved at iværksætte fire masterplaner for Mors.

Et forsøgs- og forskningscenter for alternativ energi på Sydmors. Et vådområde ved Jølby Nor med fokus på miljø, natur og turisme på Midtmors. Nordmors på Unescos Verdensarvsliste, et Fossil- og molermuseum i verdensklasse og området som helhed udlagt til Geo- eller naturpark. Og endelig Nykøbing som kulturelt og maritimt kraftcenter. Alt sammen realiseret i tæt dialog med borgerne, og hvor vi med én overordnet dagsorden for hele Mors, synliggør og markedsfører erhverv, turisme, kultur og natur langt mere offensivt og professionelt.

Kort sagt – for at skabe endnu bedre velfærd og øget bosætning på Mors i fremtiden, er det nødvendigt med helt nye boller på suppen. Det sikrer du ved at stemme på Demokratisk Balance d. 21. nov.

Forfatter

Related posts

Top