Cykelstien der lod vente på sig

Læserbrev af Kommunalrådspolitikker (A) Peter Skriver Nielsen

I min tid som politikker har jeg været med til meget der tog lang tid at effektuere, men beslutningen om etablering af en cykelsti mellem Bedsted og Hurup, er måske nok det mest langstrakte forløb i de godt 16 år jeg har været med i kommunalpolitik.

På kommunalbestyrelsens møde i aftes i Thisted kommune lykkedes endeligt.

I 2010 blev der besluttet en ny struktur på skoleområdet der betød store ændringer for børns skoleveje i Sydthy, Koldby, Bedsted, Vestervig og Hurup Skole var alle tre tidligere overbygningsskoler. En ny skolestruktur i Thisted Kommune betød, at overbygningerne på hhv. Koldby, Bedsted og Vestervig skoler blev nedlagt, og at eleverne blev samlet i Snedsted og Hurup Skoles overbygning.

I den forbindelse blev ønsket om cykelstier i den grad et stort ønske flere steder, et af dem var Bedsted – Hurup.
Vi er nogen der lige siden har arbejdet for det, og jeg er glad for, at jeg har holdt stædigt fast i, at denne skolevej skulle sikres med en cykelsti, den har været på min blok med noter lige siden.

I mine noter fandt jeg den anden aften osse et brev fra en borger til mig, indeholdende mit læserbrev, op mod den kommende valgkamp i 2013, hvor jeg beskrev: Sådan ville jeg bruge 20 milioner kroner andeledes end til rådhusbyggeri i Thisted.

De skulle næsten alle bruges på trafiksikkerhed og første prioritet var netop skolevejen Bedsted Hurup.

Nu kommer den, jeg er umådelig glad for det lykkedes, og bemærk venligst, at det ikke er en kamp jeg har vundet alene, en stemme flytter intet, så kære kolleger ikke mindst i det forrige Klima Teknik og miljøudvalg der har måttet lægge øre til mit tuderi om den rute, den nuværende udvalg og ikke mindst en nu samlet kommunalbestyrelse der har sat planerne formelt igang, TAK SKAL I HAVE….

Men der er mere af samme type på min notesblok, ruten Ydby – Hurup, og Koldby/Hørdum – Snedsted står der endnu, og der bliver de indtil de er etableret.

Forfatter

Related posts

Top