Curlingforældre blæser på sikkerheden ved skolerne

Politiet udsteder flere bøder til forældre, der kører hasarderet ved skoler. Samtidig lukker flere skoler ned for kørsel til skolen, fordi far og mor ser stort på regler for parkering og standsning.

Trafikken ved skoler kan være farlig for skolebørn. Men paradoksalt nok er det sjældent andre bilister, som udgør den største fare ved skolerne, men derimod forældrene selv.

Det oplyser Færdselspolitiet, som oplever en stigning i antallet af forældre, der kører hasarderet ved skoler og ignorerer simple forbud mod kørsel og parkering.

Forbud der vel at mærke skal gøre det mere sikkert for skolebørnene at færdes i trafikken.

– Forældre blæser i stigende grad på regler for parkering og standsning. Curlingforældre kræver deres ret og kører for eksempel helt hen til døren for at aflevere eller hente, fortæller Christian Berthelsen, talsmand for færdselspolitiet, i en pressemeddelelse.

Han noterer sig også, at mange forældre kører for hurtigt eller med en mobiltelefon i hånden ved skoler.

– Derfor har vi i de seneste par år udstedt flere bøder til forældre, der ikke overholder trafikreglerne ved skoler. Folk respekterer en bøde, og derfor har kontant afregning generelt en dæmpende effekt på uhensigtsmæssig kørsel i trafikken, siger Christian Berthelsen.

Foto: Rigspolitiet

Forfatter

Related posts

Top