Coronavirus konstateret på plejecenter i Thy

En medarbejder på plejcenteret Dragsbækcenteret i Thisted er blevet testet positiv med coronavirus, og det får nu Thisted Kommune til at teste samtlige beboere og medarbejdere på Døgngenoptræningen.

Medarbejderen er nu i isolation hjemme hos sig selv, oplyser Thisted Kommune i en pressemeddelelse.

– Det er første gang, at corona er kommet indenfor på et plejecenter i Thy. Så vi følger Sundhedsstyrelens retningslinjer, som også arbejder med et forsigtighedsprincip. Det betyder, at vi beder alle medarbejdere og alle beboere på centret om at blive testet. Også selvom den smittede medarbejder kun arbejder tæt med et begrænset antal beboere og andre ansatte, fortæller Tue von Påhlman, direktør for social og sundhed.

I samarbejde med den mobile testenhed, AMK, fra Region Nordjylland og med Styrelsen for Patientsikkerhed er testene begyndt. De fortsætter henover weekenden, indtil alle 32 faste beboere, de ni beboere på midlertidige pladser og de omkring 52 medarbejdere, som var på arbejde sammen med den smittede, alle har fået tilbudt en test. Samtidigt bliver de resterende medarbejdere bedt om selv at bestille en test via coronaprøver.dk.

– Vi har haft en god dialog med Styrelsen og Region Nordjylland, og forsætter det gode samarbejde vi har haft indtil nu. Derfor kan vi ret hurtigt få testet samtlige beboere og medarbejdere, forklarer Tue von Påhlman.

Fredag eftermiddag er det kommet negative svar til tre ud af de fem beboere, som medarbejderen har været i nær kontakt med, i forbindelse med genoptræning.

Der er heller ikke p.t. konstateret yderligere smittede blandt personalet. Alle pårørende til beboerne er desuden blevet informeret om det konstaterede coronatilfælde.

LÆS OGSÅ:

Smitterisiko: Region Nordjylland er på vej med nye tiltag

 

Foto: Thisted Kommune

Forfatter

Related posts

Top