Coronasynlighed giver Hjemmeværnet flere frivillige

Coronakrisen har givet flere, nye opgaver for Hjemmeværnet – blandt andet ved sygehuse, testtelte og grænseovergange.

Synligheden ser ud til at smitte af på medlemstallet i Hjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestjylland, der i første halvår af 2020 har fået omkring 50 procent flere nye medlemmer sammenlignet med 2019. Det skrivr DR P4 Midt & Vest.

De seneste fire år har Hjemmeværnet på landsplan sagt farvel til syv procent af medlemmerne. Blandt andet fordi en del hjemmeværnsfolk går på pension.

Derfor håber distriktschef Per Nikolajsen, at udviklingen med tilgang af flere yngre mennesker fortsætter resten af året.

Indtil nu har 66 søgt ind til Hjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestjylland. En af dem er Mikkel Dalgaard fra Nykøbing Mors.

– Jeg opdagede, at Hjemmeværnet var blevet mere synlige, og så har jeg en kammerat, hvis far er i Hjemmeværnet. Han spurgte, om det kunne være noget for mig, og så tænkte jeg ‘hvorfor ikke’, siger Mikkel Dalgaard, der har meldt sig som frivillig i Politihjemmeværnet.

I denne uge holder Hjemmeværnet i Midt- og Vestjylland – som det eneste distrikt – åbent hus for at tiltrække flere medlemmer.

På landsplan har Hjemmeværnet fra januar til august i år fået 1011 ansøgninger. Hjemmeværnet består af knap 16.000 aktive frivillige samt 30.000 i reservestyrken.

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top