Corona-rod i Retten i Thisted: Sager bliver udskudt eller flyttet

Morsingboer, der skulle møde i retten i Thisted de næste fire uger, kommer formentlig til at skulle møde i Retten i Holstebro i stedet.

I Retten i Thisted, som er en underafdeling af Retten i Holstebro,  bliver sager med borgere fra både Thisted og Morsø Kommuner behandlet. Men på grund af nedlukningen af syv nordjyske kommuner kan borgere fra Morsø Kommune de næste fire uger ikke komme til Thisted. Det skriver TV Midtvest.

De sager, som ikke bliver flyttet vil i stedet blive udskudt. Det er særligt sager, hvor borgerer fra Thisted er involveret – retten i Thisted har nemlig ikke personale, der er bosat i Thy og som kan afvikle retssagerne.

– Medmindre sagen er kritisk, kan vi ikke afvikle retssager i Retten i Thisted. Det vil sige, at sager med Thisted-borgere er vi nødt til at udsætte, hvorimod sager med morsingboer kan vi flytte til Holstebro, forklarer Christian Schou, der er retspræsident hos Retten i Holstebro.

Det er en dommer, der afgør, om sagen er så kritisk, at den ikke kan udsættes, og derfor skal afvikles i Retten i Thisted trods restriktionerne.

Indtil videre gælder restriktionerne for Thisted Kommune og seks andre nordjyske kommune indtil den 3. december.

Forfatter

Related posts

Top