Corona-ramt thybo med vigtigt budskab: – Pas på Jer selv og hinanden!

– Corona – det bliver jeg da ikke alvorligt syg af.

Sådan indleder Lise Christiansen fra Hurup et opslag på Facebook, som hun skrev søndag aften. Mandag morgen ved 8-tiden var opslaget blevet delt mere end 250 gange.

I opslaget fortæller den 47-årige thybo, hvordan hun og hele hendes familie op mod jul alle blev smittet med coronavirus – til trods for, at man i familien har fulgt alle regler, retningslinjer og gode råd.

Men den 21. december ændrede alt sig i den lille familie. Første familiemedlem blev testet positiv, og påbegyndte både isolation og opfølgende test. Men herfra gik det stærkt. Dagen efter blev endnu et familiemedlem konstateret smittet. 1. juledag blev yderligere to familiemedlemmer smittet, og som den sidste blev Lise Christiansen testet positiv den 26. december.

– Jeg blev mere og mere syg, kæmpede mig igennem nytårsaften, hvor vi 5 stadig var isoleret sammen. Feberen tog til, alle symptomer var der, lå bare i sengen og fik nærmest hverken mad eller drikke, skriver Lise Christiansen og tilføjer at alle i familien døjede med det samme: Hovedpine, feber og ømhed i kroppen.

Indlagt i Aalborg
Den 6. januar begyndte Lise Christiansen at fornemme et lille lys i mørket – hun havde det for en stund bedre. Men lykken varede kort. Om aftenen blev hun nemlig så dårlig, at hun blev indlagt på Aalborg Universitetshospital. På det tidspunkt havde hun 40,6 i feber, hun var dehydreret og der blev konstateret mislyd på begge hendes lunger:

– Det var desværre ikke lungebetændelse, men coronaen, der havde sat sig på mine lunger. Jeg blev dårligere og fik ilt, blev opstartet i corona-behandling. Der blev drøftet intensiv i tilfælde af, at jeg skulle have mere ilt, skriver Lise Christiansen, som har givet tilladelse til, at vi her på siden fortæller hende historie.

Efter fem dages indlæggelse blev hun udskrevet og sendt hjem.

– Alternativet var flytning til andet sygehus, da de var presset på pladser og ikke mindst personale i Aalborg. Det var en meget surrealistisk oplevelse at forlade hospitalet og på ingen måde føle sig rask, skriver hun og tilføjer, at det var et valg hun selv traf.

Folk der er “ligeglade”
Nu, en lille uge efter hun blev udskrevet, er Lise Christiansen stadig ikke på toppen. Fx har hun ondt i lungerne mere eller mindre hele tiden.

Som afslutning på sit opslag skriver hun:

– Jeg bliver ked af det når jeg hører om demonstrationer mod restriktioner, ser folk der er “ligeglade” og på det stakkels personale der kæmper for os andre. Kan min historie få jer til at tænke jer ekstra om, få taget de test, bliv hjemme, og forhåbentligt undgå at komme i min situation, er dette skriv vigtigt for mig.

Hun tilføjer:

– Ja, det er træls og der lides mange afsavn. Min ældste skulle have være startet på højskole her d. 4., den mellemste savner sin gymnastik, og den mindste savner legeaftaler. Så alle lider, savner, er kede af det, men hold nu fast. Hvem rammer Corona, bliver jeg syg, hvad sker der efterfølgende… Ingen ved noget, så pas på jer selv og hinanden, det kan ramme alle.

 

Forfatter

Related posts

Top