Cold Hawaii vinder VM i StandUp Paddle surfing i 2017

Drømmen for Casper Steinfath er gået i opfyldelse. I efteråret 2017 kan den 22-årige Klitmøller-surfer blive verdensmester i StandUp Paddle surfing på hjemmebanen i Cold Hawaii.

– Tænk at jeg kan forsvare mine to VM-titler og vinde guld foran mine venner og min familie i Cold Hawaii og København. Dét bliver stort. Jeg er vokset op i bølgerne. Jeg kender dem rigtig godt. Det er en stor fordel for mig, at VM kommer til Thy, siger Casper Steinfath.

Ved næste års VM i StandUp Paddle surfing skal surferne både padle på fladt vand og i de fascinerende Vesterhavsbølger. Disciplinerne på fladt vand afvikles i Københavns Havn, mens bølgekonkurrencerne afvikles i Cold Hawaii.

Derfor har mesterskaberne fået navnet COPENCOLD HAWAII. Cold Hawaii har Nordeuropas bedste bølger til at surfe i, og kanalerne i Københavns Havn inviterer til de mest spektakulære og bynære forhold at padle på. Det giver nogle af verdens bedste forhold for et VM i den hurtigst voksende vandsport lige nu.

SUP World Cup Klitmøller

Finn Jorsal skriver under i Rios OL-heksekedel
Det er Friends of Cold Hawaii og Dansk Surf & Rafting Forbund, der sammen med Copenhagen Watersports, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark, har fået tildelt mesterskaberne fra International Surfing Association (ISA). Det er første gang, at ISA placerer et VM i Europa.

I dag skrev præsidenten for Friends of Cold Hawaii, Finn Jorsal, VM-aftalen under i Den Danske Pavillon på den berømte Ipanema-strand i Rio midt under OL, fordi det internationale surf-forbund, ISA, i forvejen er i den brasilianske storby i forbindelse med, at surfing er på OL-programmet i 2020.

– At vi vinder VM samtidig med, at surfing bliver en OL-disciplin får en kolossal betydning for udviklingen af Cold Hawaii. Allerede nu er der mange, der har spurgt mig, hvad Cold Hawaii er for noget, siger Finn Jorsal.

Smag på navnet: Copencold Hawaii
VM bliver afviklet i både Københavns Havn og på et af de 31 surf spots i Cold Hawaii fra Vigsø i nord til Agger Tange i syd. Derfor har mesterskaberne fået navnet COPENCOLD HAWAII. Cold Hawaii har Nordeuropas bedste bølger til at surfe i, og kanalerne i Københavns Havn giver de bedste forhold til at padle på. Det giver nogle af verdens bedste forhold for et VM i den hurtigst voksende vandsport lige nu.

– Vi har en helt unik kystlinje her i Cold Hawaii, som mange har lagt meget i at udvikle over de seneste 10 år. Der er ingen tvivl om, at vi vil lægge alle kræfter i at gøre COPENCOLD HAWAII til et foreløbigt højdepunkt, siger Finn Jorsal, præsident for Friends of Cold Hawaii.

Foto : CopenCold Hawaii

Foto : CopenCold Hawaii

Longdistance i København og øvrige races i Klitmøller
Rent sportsligt består mesterskabet af Long Distance Racing, som i lighed med åbningsceremonien afvikles i København. Derefter transporteres alle atleter til Thy, hvor SUP Surf, Technical Racing plus Relay Race og medaljeoverrækkelserne afvikles. Der vil være 280 – 300 deltagende atleter fra over 50 nationer inklusive hold fra 25 nationer. Eventen varer i tolv dage i alt, inklusiv ankomst og træning.

Med et VM i dette format bliver Danmark introduceret som Nordeuropas SUP-destination nummer ét, lyder det ambitiøse mål for arrangørerne.

– COPENCOLD HAWAII vil være en nyskabelse inden for internationale SUP-races. Vi vil benytte lejligheden til at sætte gang i en række lokale og nationale aktivitet før, under og efter begivenheden, der vil være med til at booste dansk stand up paddle, samle miljøet og få endnu flere danskere på vandet, siger Jakob Færch, formand for Dansk Surf & Rafting Forbund.

Spændende samarbejde mellem land og by
COPENCOLD HAWAII er samtidig et eksempel på, hvad Danmark kan byde på, når to byer går sammen. For Sport Event Danmark, der har hjulpet med at hente mesterskaberne til Danmark, har samarbejdet mellem storby og landdistrikt været et vigtigt parameter, da Sport Event Denmark bevilgede 500.000 kroner.

– Copencold Hawaii – ja smag på ordet! Det skal vi nemlig til at bruge, fordi vi netop har fået tildelt VM i Stand Up Padling i 2017. Med Copencold Hawaii skal vi afvikle VM-konkurrencer både i København og Klitmøller – også kendt som Cold Hawaii. Det bliver et spændende samarbejde mellem land og by, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Foto : CopenCold Hawaii

Forfatter

Related posts

Top