Cold Hawaii øllen skal til OL i Rio

Rios borgmester, Eduardo Paes, får med smagen af en kælderkold Cold Hawaii øl mulighed for at dulme nerverne under sommerens OL. Det sker, når Danmarks Eksportråd i Brasilien inviterer til ølsmagning i Den Danske Pavillon på den berømte Ipanema-strand under OL i Rio til sommer.

Arrangement skal promovere øllet sammen med andre danske føde- og drikkevarer overfor lokale supermarkeder, restauranter, importører, lokale medier og mad-bloggere.

– Idéen startede under et besøg hos Thisted Bryghus sidste år. Der smagte jeg øllen for første gang, og blev fuldstændigt grebet af denne innovative og sjove måde at lave øl på og samtidig markedsføre et skønt område i Danmark, fortæller udenrigsministeriets eksportrådgiver, Poul Erik Bligaard.

Poul Erik Bligaard tog kontakt til formanden for Friends of Cold Hawaii, Finn Jorsal. Sammen med direktøren for Thisted Bryghus, Aage Svenningsen, blev de hurtigt enige om, at øllen skulle med til Rio.

– Jeg er glad og stolt over de gode ord, som Poul Erik siger om vores øl. Jeg er glad for, at Thisted Bryghus har besluttet sig for at sende øllen til Rio. For 10 år siden, vidste jeg – i lighed med mange andre – ikke, hvad Cold Hawaii var. Nu skal vi til OL, siger Finn Jorsal, som sammen med Peter Klemmensen, tidligere brygmester på Thisted Bryghus, har været én af primus motorerne bag øllen.

Rio-borgmester Paes bliver flankeret af den brasilianske verdensklassesurfer, Marcilio Browne, der flere gange har gæstet Thy i forbindelse med Cold Hawaii PWA World Cup, som han vandt i 2013. Det var også året, hvor Kronprins Frederik var protektor for begivenheden. De to får mulighed for at skåle og genopfriske minderne, når kronprinsen, hvis alt går som det skal, samme dag besøger pavillonen.

Cold Hawaii øl

Cold Hawaii øllen i fornemt selskab
Cold Hawaii øllen med de karakteristiske blå Cold Hawaii bølger designet af Troels Schwarz fra Klitmøller og teksten “Smagen af de bedste bølger på kanten af kongeriet” er blevet til i et samarbejde mellem Thisted Bryghus og Friends of Cold Hawaii.

Ingredienserne til øllet bliver indsamlet i Nationalpark Thy. Øllen kommer i Rio til at stå side om side med andre produkter. Blandt andet skal besøgende prøve at smage torskerogn, sild, torskelever og kaviar.

Den Danske Pavillon er en 300 m2 stor pavillon, som danner rammen om et stort dansk eksportfremstød inden for erhverv, kultur, sport og turisme. Målet er at præsentere det bedste, som Danmark har at byde på, og lægge nyt til den globale forståelse for danske værdier og kompetencer.

Den danske pavillon er tegnet af Henning Larsen Architects, og som det eneste land i verden har vi fået lov til at placere pavillonen på den verdensberømte Ipanema strand.

Forfatter

Related posts

Top