Cold Hawaii Games samler hele Thy til oplevelser

Når der for første gang afholdes Cold Hawaii Games fra på tirsdag i næste uge, bliver der rig mulighed for at prøve en lang række sjove ting på land og i vandet.

En lang række aktører har nemlig stablet en række aktiviteter på benene som en del af det samlede program.

– Cold Hawaii Games skal være et sted, hvor man kan forsøge sig med forskellige former for blandt andet surf, skate mv. Selvfølgeligt for, at så mange som muligt, der ikke i forvejen hverken fx. skater eller surfer, får mulighed for at opnå den glæde det er, at stå på et surfbræt eller køre på et skateboard, fortæller Projektleder Alicja Cupial.

Thisted Ungdomsskole laver en Best Trick Skate-konkurrence i samarbejde med Thisted Skatehal fredag den 20. september. Konkurrencen er åben for alle.

– Lørdag afholder Thy Cablepark deres første klubmesterskaber nogensinde. Det foregår i kabelparken i Thisted, og udover masser af wakeboarding, vil der også være fokus på hygge, fest og fællesskab, fortæller Alicja Cupial.

Herudover er der mulighed for at prøve at skate i Skateklubben i Thisted, der laver en event sammen med Thisted Ungdomsskole i Skatehallen ved Thy Hallen søndag.

– Samme dag er der mulighed for at komme en tur på vandet og prøve at surfe hos Surfcompagniet i Vorupør, hos Westwind i Klitmøller ligesom der er mulighed for at prøve kræfter med Wakeboarding i Thy Kabelpark i Thisted. Både lørdag og søndag byder programmet også på at prøve standup paddle i Klitmøller, fortæller Alicja Cupial.

Cykelløb for både bredden og eliten
Udover vandsport byder programmet også på cykelløb. Onsdag den 18. september er der Tour de Cold Hawaii med udgangspunkt fra Nystrup Camping i klitmøller. Ruten er på 50 kilometer gennem det smukke og rå landskab i Thy.

– Lørdag er der Thy Gravel Ride med flere distancer, hvor man blandt andet kommer ud at køre på grusveje i det nordlige Thy på en familietur på 22 km, en lidt mere krævende rute på 80 km og den ultimative rute på 130 km lang rute. Så der er ruter, der passer enhver, fortæller Alicja Cupial.

Det er Thy Gravel, DGI Nordjylland og Midtthy Cykelmotion, der står bag cykelprogrammet.

Europas bedste i wave performance kåres
Klitmøller kommer i forbindelse med Cold Hawaii Games til at danne rammerne om dette års IFCA EM i Wave Performance.

– Konkurrencen starter tirsdag og får base ved Hummerhuset, hvor der er indrettet publikumsfaciliteter og hvor der vil være servering. På den måde kommer publikum helt tæt på konkurrencerne og kan nyde windsurfing i verdensklasse fra første parket. Hvis vejrforholdene driller, har vi mulighed for at flytte arrangementet til Hanstholm. Det er noget vi i givet fald melder ud dagen før, der skal sejles, fortæller Alicja Cupial.

Vinderen af EM kåres mandag den 23. september kl. 18.30. ved en ceremoni ved Hummerhuset i Klitmøller.

Foto: Brian Engblad

Forfatter

Related posts

Top