Cirkussjov og oplevelser med skaldyr for børn

Hvor hurtigt kan en krabbe løbe, ser det sejt ud at få taget en selfie med en søstjerne, og kan man lave et cirkus, hvor stjernerne er skaldyr?

Det kan børn og barnlige sjæle blandt andet få svar på søndag den 13. oktober. Her er der skaldyrscirkus fra kl. 13 til 16 i telt på havnen i Nykøbing Mors.

Skaldyrscirkus begyndte sidste år, som en del Østers- og Muslingepremieren og forsætter i år med at bygge på, så der er noget ekstra at komme efter for børnene og deres forældre.

Udvidet program i år
Dansk Skaldyrscenter står klar i teltet med røre-bassiner, krabbevæddeløb og snak om dyrene fra Limfjorden i børnehøjde. Der vil være mulighed for at føle og røre ved skaldyr og lære mere om dyrene i Limfjorden og om fjordhaverne.

Børnene kan vælge deres egen krabbe og deltage i krabbevæddeløbet. Der er også mulighed for at røre ved en søstjerne og måske også få den på armen og få taget en vaskeægte søstjerne selfie. Der vil også være kreative aktiviteter, hvor man kan lave sin egen seje skaldyrsfigur eller designe et fint fjordsmykke eller lave flotte stearinlys i østersskaller. Der venter kort sagt børnefamilier og andre interesserede nogle skønne timer i selskab med Limfjordens stjerner.

– Det er en fornøjelse at kunne udvide vores aktiviteter til børnefamilierne, for vi vil være en skaldyrshovedstad med oplevelser for både store og små. Det handler om at formidle gode historier om
fjorden og skaldyr og give folk lyst til at smage vores skaldyr. Østers- og Muslingepremieren er en begivenhed med mange stærke samarbejder, som jeg er stolt af, fortæller Hans Ejner Bertelsen,
borgmester i Morsø Kommune.

Mød Morfar Musling
Skaldyrene er også stjerner i Morfar Muslings Skaldyrscirkus. Hver time er der et lille show med små sjove cirkusnumre og syng-med-venlige-sange om skaldyr. Morfar Musling har nemlig altid ønsket sig et cirkus, og nu har han fået det. Showets hovedpersoner vil bare ikke altid det samme som ham – for eksempel når han forsøger at lære en vandmand at give buksevand. Det bliver helt sikkert en oplevelse ud over det sædvanlige med grin for både små og store.

Skaldyrscirkus er en del af Østers- og Muslingepremieren, som er fra 11.-13. oktober med en række arrangementer. Hele programmet for Østers- og Muslingepremieren kan ses på
Skaldyrshovedstad.dk/premiere

Forfatter

Related posts

Top