Chokeret lastbilchauffør: Tænd baglygterne når I holder stille

Det var på et hængende hår, at Sten Andersen fik bremset sin lastbil i en bilkø.

I mange nyere biler skal lygterne tændes manuelt, og det kan være livsfarligt, hvis man glemmer det.

Det oplevede lastbilchauffør, Sten Andersen, for nylig. Det var på et hængende hår, at han fik bragt sin 55 tons tunge lastbil til standsning, før han bankede op i bagenden af en række bil, der holdt stille.

– Ingen havde tændt deres baglygter eller katastrofeblink. Det var en oplevelse, der gav en virkelig stor forskrækkelse, siger Sten Andersen, der er lastbilchauffør for firmaet ComBigas til DR P4 Midt & Vest.

Hændelsen fandt sted på hovedvejen i Lyne i Midtjylland, hvor der på grund af træfældning var afspærring på vejen.

– Køen af biler dukkede pludselig op ud af tågen. Det chokerer mig meget, at folk kan finde på at holde stille i en kø uden at tænde lygter eller katastrofeblink. Det er skræmmende, siger han til DR P4 Midt & Vest.

Det var kun takket være automatiske sensorer i lastbilen, at Sten Andersen fik standset sit tunge køretøj. Det begyndte at hyle og blinke i kabinen, da lastbilen var 100 meter fra de stillestående biler.

– Jeg er heldigvis en af dem, der har en af de nye biler, som selv kan bremse i en nødsituation. Den registrerer selv, at trafikken står stille og bremser automatisk, siger Sten Andersen til DR P4 Midt & Vest.

Forfatter

Related posts

Top