Casper Steinfath viste sin hjemmebane frem for surfbosserne

Vorupør og Thy er ukendt land for de fleste af verdens bedste SUP-surfere, når de til september skal kæmpe om verdensmesterskaberne i Stand Up Padling. De er slet ikke klar over, at der i Cold Hawaii findes gode bølger at surfe i. Og de er slet ikke vant til at surfe i andet end shorts og t-shits.

Så det bliver en ny verden, der åbner sig for surferne, fortæller den lokale tredobbelte verdensmester i Stand Up Padling, Casper Steinfath, der i weekenden stolt viste sin hjemmebane i Vorupør frem for ledelsen i det internationale surfforbund, ISA.

– Det bliver en ny verden, der åbner sig for verdens bedste sup-surfere. De er vant til at stå på deres board i badeshort og t-shirts. I Cold Hawaii skal de stå i våddragt, og det er der mange, der ikke har prøvet før, siger Casper Steinfath.

Er det en fordel for dig?

– Ja, det er en fordel for mig. Men jeg er sgu også nervøs. Jeg har selv de allerstørste forventninger til, at jeg bliver verdensmester for fjerde gang. Men jeg ved også, at hele Thy håber og hepper på, at jeg vinder igen. Det gør mig nervøs, siger Casper Steinfath.

Verdensmesterskaberne begynder i Københavns Havn fredag 1. september med blandt andet langdistanceræs med udsigt til Amalienborg og Operaen. Søndag flytter hele feltet til Thy, hvor resten af VM afvikles i vandet ved Vorupør.

– Det bliver det mest kontrastfyldte VM nogensinde. Vi starter i et fantastisk sceneri i København med Operaen og Amalienborg som baggrund, hvorefter vi rykker til rå og voldsomme Vorupør, siger Casper Steinfath, der udover at være tredobbelt verdensmester også er næstformand i det internationale surfforbund, ISA.

Foto : CopenColdHawaii

ISA boss tilfreds med forholdene
Direktøren for ISA, Robert Fasulo var tilfreds med forholdene i København og Vorupør. Han bed især mærke i, at de frivilliges engagement.

– VM i Thy og København bliver markant anderledes end sidste års VM på Fiji-øerne. Jeg tror, at surferne kommer til at føle sig hjemme Vorupør. Vi har i hvert fald kun mødt en stærk vilje fra de frivillige til at skabe det bedste VM i Sup nogensinde, siger Robert Fasulo.

– Det bliver et fantastisk VM. I hjertet af metropolen København og helt ude på landet. Sup-surferne kommer til at opleve en helt ny del af verden. Mange Sup-surfere aner ikke, at man har så gode forhold for surf, som i Cold Hawaii, siger han.

For Casper Steinfath var det overraskende følelsesladet at vise sin hjemegn frem.

– Jeg er overrasket over, hvor stolt jeg var for at vise min hjemegn, min hjemmebane frem. Jeg bliver stolt, når jeg mærker, at ISA-folkene kan være den glæde, der er i Vorupør, for at lave verdens bedste VM. Jeg tror, at surferne kommer til at holde af Thy, siger Casper Steinfath.

Forfatter

Related posts

Top