Casper Steinfath padlede sig til EM-sølv

Padlesurferen Casper Steinfath fra Klitmøller fejrede sin 25-års fødselsdag onsdag eftermiddag ved at padle en EM-sølvmedalje i Stand Up Padling (SUP) i land.

Det skete på Sardinien i favoritdisciplinen technical race. Gennem hele løbet på 4,8 kilometer kæmpede han med en franskmand. På de sidste 300 meter måtte han dog give slip på guldet.

På målstregen stod det danske SUP-landshold klar med Dannebrog og rigelige mængder kanel til den firedobbelte verdensmester i SUP – til stor undren for publikum på stranden i Torre Grande på Sardiniens vestkyst. Det er åbenbart ikke italiensk skik at kaste kanel i hovedet på en 25-års fødselar.

– Desværre havde jeg ikke de sidste kræfter i dag, og jeg er skuffet over, at det ikke blev til guld. Men det det var et fantastisk ræs mod nogle gutter, der pressede mig til et nyt niveau. Jeg ramte ikke formen i dag – sådan er det nogle gange. Men så er der andre ting, som jeg kan fejre. Eksempel at stå med kanel i hele hovedet på min 25-års fødselsdag under et EM, sagde Casper Steinfath.

Den 25-årige padlesurfer har vundet VM i netop technical race, hvor man skal gennemføre en bane med bøjer, bølger og et par løbeture stranden, tre gange.
.

.

Christian Andersen vandt kobber
For en anden Klitmøller-surfer, den 17-årige Christian Andersen, blev finalen hans store internationale gennembrud. Han var den suverænt yngste i feltet og overraskede alt og alle ved at padle sig på podiet i et seniormesterskab for første gang i karrieren. Han blev nummer fire, hvilket giver en kobbermedalje i Stand Up Padling.

Christian Andersen lå længe nummer fem, men på den sidste halve omgang rykkede han effektfuldt forbi sin oppasser og padlede alene i mål til klapsalver fra publikum og deltagere.

For Casper Steinfath var EM-medaljen til Christian Andersen en oplevelse, der kaldte på de helt store følelser. Det var nemlig Steinfath, der for 10 år siden skubbede ’Polarbear’ ud i sin første bølge på stranden i Klitmøller. Nu stod de næsten side om side på præmieskamlen.

– Min ven, 17-årige Christian Andersen, Polarbear, kometen fra Klitmøller – han fik en fjerdeplads. Jeg er virkelig stolt over, at jeg er en del af den historie. For Christian var det her et kæmpe gennembrud, sagde en rørt Steinfath.
30-årige Nicoline Rasmussen fra Ålsgårde blev også fire i sin finale i det tekniske ræs og får en kobbermedalje.

EM fortsætter ugen ud med longdistance, hvor Klitmøller-duoen Steinfath og Andersen samt Nicoline Rasmussen igen skal på vandet. Derudover venter de to unge bølgesurfere, Caroline Küntzel på 15 år og Noa Stender på 13 år utålmodigt på bølgerne, så bølge-konkurrencen kan komme i gang.

Foto: Thomas Stender

Forfatter

Related posts

Top