Casper Steinfath-film vinder international lydpris

Halvandet år efter Klitmøller-surferen Casper Steinfaths togt over Skagerrak er udlandet ved at få øjnene op for både bedriften og dokumentarfilmen, der går bag om turen.

’Skagerrak’, som filmen hedder, har netop vundet prisen for bedste lyddesign under en stor, international filmfestival i Portugal foran knap 40 film – blandt andre den Oscar-nominerede film, Minding the Gap.

Casper Steinfath i gang med togtet over Skagerrak i marts 2018. Foto: Fredrik Clement

Filmen er skabt af det Klitmøller-baserede produktionsselskab Outwest Production, og her er man pavestolte over at have skabt en film, der er produceret og finansieret i Thy, både kan vinde en international pris over langt dyrere produktioner, blive vist på DR og tage på turné på filmfestivaler verden over. Filmen kan i øvrigt fortsat streames gratis på DR TV.

– Det kunne aldrig have lykkedes uden en masse hjælp og støtte fra lokale i Thy, og det er ret unikt, at det kan lade sig gøre og at vi er kommet hertil, lyder det fra produktionsselskabet.

Filmen fortæller historien om den snart 26-årige surfer, Casper Steinfaths, 147 kilometer lange padletur fra Hirtshals til Kristiansand i bidende kulde den 18. marts sidste år. Den følger forberedelserne fra det første mislykkede forsøg i 2017 til succeshistorien året efter.

Forfatter

Related posts

Top