Casper Steinfath bliver verdensmester for femte gang

Den 26-årige paddelsurfer Casper Steinfath fra Klitmøller er tilbage på verdenstoppen.

Lørdag eftermiddag føjede han den femte verdensmestertitel til samlingen ved at vinde sprinten på APP World Tour.

Det skete i sæsonfinalen i Paris, hvor han og verdens øvrige 20 bedste paddlesurfere kæmpede mand mod mand i en gigantisk indendørs pool. Steinfath nåede uden de store vanskeligheder frem til finalen, hvor hans evige rival, Connor Baxtor fra Hawaii, ventede.

Her tabte Casper Steinfath med et par brætlængder og måtte nøjes med andenpladsen. Men da World Touren afgøres over fire store stævner, hvoraf de tre bedste tæller, ender Casper Steinfath alligevel med at vinde det hele med to førstepladser i New York og Osaka og andenpladsen i Paris.

– Jeg har drømt om det her fra årets start og har ændret min strategi for at vinde det her sprint-mesterskab. Jeg er helt oppe at flyve lige nu, og noget af det største, jeg har oplevet. Det er så fedt, siger Casper Steinfath.

Det første verdensskab kom i 2013, da han som 20-årig vandt det tekniske ræs i det enkeltstående VM, og siden er der kommet fire titler til – med den femte i Paris.

Mulighed for 6. VM-guld
Allerede søndag morgen kan han føje verdensmesterskab nummer seks til rækken. For på World Tour-finalens sidste dag skal padlerne finde ud af, hvem der kan kalde sig samlet World Tour-verdensmester, der indeholder point fra både sprinten som lang-distance-ræset.

Lørdagens andenplads giver Casper Steinfath et pænt forspring inden søndagens 14 kilometer lange lang-distance på Seinen. Hvis han bliver nummer seks eller bedre på den lange, er han sikker på at blive samlet verdensmester for første gang i karrieren. Hvis hans eneste konkurrent til titlen, franskmanden Arthur Aruktin, bliver toer eller dårligere på Seinen, er Steinfath også sikker på at blive verdensmester.

– Jeg er lidt målløs. Jeg føler, at det hele er slut – men alligevel kan jeg lægge flødeskum på toppen af kagen med endnu et VM, som jeg slet ikke har drømt om. Det er en bare en drøm, der bliver vildere og bedre, siger Casper Steinfath.

18-årige Christian Andersen fra Klitmøller var også med. Den nybagte juniorverdensmester fra det enkeltstående VM i El Salvador for to uger siden, røg ud af sprintens kvartfinalen i et tæt løb, hvo han tabte med sølle syv centimeter til den senere bronzevinder, Danny Ching fra USA. Foto: John Parker, APP World Tour

LÆS OGSÅ:

Største personlige sejr: Steinfath vinder det samlede VM

 

Foto: John Parker, APP World Tour

Forfatter

Related posts

Top