Byrådet udskyder lukning af Thy Teater

Tirsdag aften skulle kommunalbestyrelsen i Thisted have drøftet fremtiden for Thy Teater. Men i sidste øjeblik blev punktet pillet af dagsordenen og udskudt til et senere tidspunkt.

Det skyldes ifølge formand for kulturudvalget Niels Jørgen Pedersen, at der er kommet et forkert fokus på sagen:

– Vi ville ikke lave en ny egnsteater aftale, men vi vil gerne bidrage med ligeså meget teater som vi hidtil har gjort, fortæller Niels Jørgen Pedersen, der er formand for kulturudvalget i Thisted Kommune, umiddelbart efter aftenens byrådsmøde til TV Midtvest.

Politikerne har ønsket at nedlægge Thy Teater om egnsteater og dermed vinke farvel til en statslig støtte på 1,1 million kroner, men altså stadig støtte med 2,1 million kroner til teaterproduktion.

Niels Jørgen Pedersen. Foto: Thisted Kommune

Dermed har der reelt kun været tale om hvorvidt aftalen som egnsteater skulle forlænges når den udløber til årsskiftet – ikke om teatret helt skulle lukke.

Statens Kunstfond har i to rapporter kritiseret Thy Teater’s kvalitet på egenproduktionerne, og det fik et enigt Erhvervs-, Arbejdsmarkeds- og Kulturudvalg til at ville lukke Thy Teater, der årligt gæstet af cirka 10.000 publikummer.

Thy Teater får 2,1 millioner kroner om året af Thisted Kommune for at lave egnsteater, og derudover cirka 1,1 million kroner fra statet.

Hvornår der så kommer en endelig afklaring på egnsteatrets fremtid er endnu uvist.

Forfatter

Related posts

Top