Byggesager: Thisted Kommune tredjehurtigst i landet

I Thisted tager det i gennemsnit 13 dage for kommunen at sagsbehandle en byggetilladelse. Det er den tredjehurtigste sagsbehandlingstid i landet kun overgået af Syddjurs Kommune der har en sagsbehandlingstid på 12 dage og Vallensbæk Kommune der kun skal bruge sølle fem dage.

Det viser en ny opgørelse der omfatter både erhvervsbyggeri og boligbyggeri  fra Dansk Byggeri der mener, at det ikke bør tage mere end 14 dage at behandle en byggesag.

– Det burde ikke tage mere end 14 dage i gennemsnit at få sagsbehandlet en byggetilladelse, og det er da tankevækkende, at vi i Nordjylland kun har en kommune, som kan leve op til det,  siger formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Henrik Holm.

I Morsø, Hjørring, Vesthimmerland, Aalborg, Læsø, Rebild, Jammerbugt og Mariagerfjord kommuner tager det i gennemsnit mellem en og to måneder at få en byggetilladelse.

Det er ifølge Henrik Holm lige lovlig lang tid.

– Jeg håber derfor, at de kommuner vil kigge mod Thisted for at se, om ikke de kan lære noget af den måde, som de organiserer sagsbehandlingen på,

Ventetiden er opgjort fra den dag, hvor kommunerne har modtaget alle de oplysninger, som de har brug for til sagsbehandlingen, så mangelfulde ansøgninger er ikke en undskyldning for alt for lange ventetider, mener Dansk Byggeri Nordjylland.

Den gennemsnitlige ventetid på en byggetilladelse var for kommunerne i Region Nordjylland i 2017 på 34 dage. I 2018 er ventetiden steget til i gennemsnit 38 dage, viser Dansk Byggeris tal.

I Lemvig Kommune tager det i gennemsnit 37 dage mens det i Struer i gennemsnit tager 32 dage.

Sagsbehandlingens tid er længst i Dragør hvor det i gennemsnit tager 141 dage at få behandlet en byggesag.

Se de kommunale tal for hele landet HER

Forfatter
Tags

Related posts

Top