Butikkerne slår dørene op efter to måneders nedlukning

I dag, hvor vi tager hul på årets første forårsdag, slår butikkerne landet over igen dørene op for kunder, der skal have andet i kurven end dagligvarer.

På nær supermarkeder har en stor del af detailhandlen været lukket, siden smitten med coronavirus for alvor blussede op i midten af december og fyldte intensivafdelingerne med coronapatienter.

Ifølge Jens Birkeholm, der er administrerende direktør for brancheorganisationen Dansk Detail, har butikkerne helt styr på retningslinjerne og er klar til åbningen.

– Forventningen er, at det bliver en relativt afdæmpet affære, siger han.

Det er dog ikke alle landets butikker, der får lov til at genåbne i dag.

Butikker, der ligger i storcentre, venter stadig på det grønne lys fra regeringen og skal altså fortsat holde lukket. Og for de helt store butikker på mere end 5000 kvadratmeter er det også begrænset, hvor meget der må åbnes.

Ifølge Justitsministeriet må butikkerne på mere end 5000 kvadratmeter åbne for et “meget begrænset antal kunder mod tidsbestilling”. Hvad der konkret menes med tidsbestilling er fortsat uklart.

Desuden kan amatørfodbolden gå i gang igen, når op til 25 personer må indtage grønsværen. Der var før et forsamlingsforbud på mere end fem personer for udendørs idræts- og foreningsaktiviteter.

Foruden de landsdækkende lempelser af restriktionerne, har regeringen og Folketingets partier vurderet, at man kan åbne yderligere op visse steder i Danmark.

Lokalt i Nord- og Vestjylland får kan eleverne komme tilbage i skolerne og på uddannelserne. Det bliver dog kun på halv tid – hver anden uge står der i genåbningsaftalen – og under forudsætning af to ugentlige test.

Også efterskoler får lov at åbne igen i de to områder.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top