Brugere klager over skandaleramt busselskab

Selvom Hjørring Citybus, der blandt andet kører buskørsel i Thisted, lover bod og bedring, er defekte busser også et problem i Thisted.

Preben Nystrup Hansen er af den brugerne på rute 311 og kan mener, at selskabets materiel er en skade.

– Chaufførerne klager højlydt og passagererne skal hjælpe med at holde dørene lukkede! – Det er ofte sket at busserne udebliver, fordi de er brudt sammen. Jeg har klaget to gange til NT, som har lovet at entreprenøren vil se på det, uden at der tilsyneladende sker noget, siger han til LimfjordUpdate.dk

Og han bakkes op af Pia Kobberøe, der uden held flere gange har rettet henvendelse til selskabet omkring Rute 318, fordi de lader børnene stå op ved forruden i bussen under kørslen.

Foto : TV MidtVest

Thisted Kommune kræver redegørelse
Nu har formanden for Thisted Kommunes udvalg for Klima, Teknik & Miljø, Kaj Kirk, fra Dansk Folkeparti fået nok.

– Vi skal have en redegørelse for, at det materiel der kører heroppe er i orden. Der skal simpelthen være en sikkerhed for, at det hele er i orden. Vi har jo taget det som selvfølge, at når vi udliciterer, så skal materielet også bare være i orden, siger Kaj Kirk (DF), der er formand for Thisteds Kommunes Klima-, Miljø-, og Teknikudvalg.

3F har flere chauffører organiseret hos sig. Fagforeningen hilser den øgede fokus på sikkerheden velkommen, men samtidig mener den lokale formand, at episoderne kan være et udtryk for en branche, der er blevet mere og mere presset på prisen gennem de seneste års udbud.

– Den, der byder lavest, får kørslen. Og det er jo klart, at man også skal have fokus på, om der er nogen, der snyder på vægtskålen. Det bliver vi nødt til at undersøge. Og det er både kommuner og regioner, som skal ind over det nu her, siger Niels Jensen, formand i 3F Thy-Mors.

Produceret i samarbejde med TV2 Nord og TV MidtVest.

Læs også:

Gamle busser er livsfarlige mener ekspert fra Thisted

Skandaleramt busselskab kører i Thy

Forfatter

Related posts

Top