Bro- & Baneløbet klar til version 2.0

I 80’erne og 90’erne var Nykøbing-Skive Løbet alene et løb for de hårde hunde, der løb distancen på 33 km.

Men sidste år gik løbeklubberne i Skive og Nykøbing sammen om at skabe det ny Bro- & Baneløbet, hvor alle kan være med – uanset om man er ung, gammel, hurtig, langsom, tyk eller tynd.

– Vi fik så mange positive tilbagemeldinger, at klubberne blev enige om at fortsætte samarbejdet omkring at skabe et fedt motionsløb for alle, lyder det fra løbeklubberne, der fik ideen til et tværkommunalt løb i forbindelse med Sallingsundbroens runde fødselsdag sidste år, i en fælles pressemeddelelse.

Kongedistancen, marathon-løbet, starter i Skive og går henover Salling ad den tidligere jernbane Salling-banen, nu Salling Natursti, videre over Sallingsundbroen og til det fælles mål-område på Kirketorvet i Nykøbing M.

De øvrige 3 distancer har alle start på Salling Natursti og alle 4 distancer går således henover Sallingsundbroen og videre mod Nykøbing. Nyheden i år er at man kan gå de 12 km fra Glyngøre, walk-and-talk.

– Der er lagt op til at alle kan være med på grund af de forskellige distancer. Det stabile stenmels-underlag er desuden skånsomt for bentøjet. Løbet er et såkaldt A til B-løb, det vil sige at man løber hjemover. Der er således arrangeret billig bustransport ud til de 4 forskellige startsteder.

Morsø Kommune og Skive Kommune, Rent Liv, er med i løbet som sponsorer, da de bakker op om motion & sundhed samt samarbejde på tværs af kommune- og regionsskel. Desuden bidrager en hel række lokale virksomheder med sponsorater.

Sidste år var Skive målby, men i år er det Nykøbings tur, end turen atter går til Skive i 2020.

Arrangørerne forventer at 350-400 løbere deltagere, hvilket er på niveau med sidste år hvor omkring 100 løbere var meldt til marathon-distancen. Årets løb afvikles den 22. juni.

For yderligere information om løbet, ruterne, bustransport og tilmelding KLIK HER