Britiske kampfly bragede igennem over Thy

Da stilheden pludselig blev brudt i luftrummet over Nordvestjylland fredag formiddag ved 10.30-tiden, skyldtes det med stor sandsynlighed at to britiske kampfly af modellen Eurofighter Typhoon, i dag var på kort visit i Danmark:

– De fløj til Flyvestation Aalborg og forlod Danmark igen omkring det tidspunkt, fortæller Lars Skjoldan, leder af Kommunikation og Presse Vest i Forsvarskommandoens Kommunikationsafdeling.

Flere læsere har kontaktet redaktionen efter at have hørt bragene, og flere mente at der måtte være tale om fly, som måske havde fløjet supersonisk. Men det afviser Lars Skjoldan skulle være tilfældet:

– Det gør man ikke over land, medmindre det er bydende, operativt nødvendigt.

Bragene, som de britiske kampfly forårsagede kunne høres i bl.a. Østerild, Thisted, Vestervig, Koldby, Snedsted  Hurup, Sennels og på Nordmors, og flere steder fra er der meldinger om vinduer og døre der begyndte at ryste.

– Eurofighter er et to-motoret kampfly. Det støjer betragteligt mere end eksempelvis F-16 (de danske kampfly, red.). Derudover kan forskelligt vejrlig betyde, at flystøj opleves kraftigere end normalt, slutter Lars Skjoldan.

Forfatter

Related posts

Top