BRF-kredit: Kontakt os, hvis det går galt

Sygdom, arbejdsløshed og skilsmisse er blandt de udløsende faktorer, når folk må sætte deres hus på tvangsauktion.

Det viser en ny rapport fra Aalborg Universitet, hvor man har undersøgt tvangsauktioner i Danmark mellem 2007 og 2012.

Her viser det sig, at arbejdsløshed og sygdom er årsag til en tredjedel af tvangsauktionerne, at skilsmisser står for en femtedel, mens alderen på husejeren også spiller ind.

– Der er en overhyppighed af yngre boligejere og folk med lavere uddannelsesniveau. Men man skal huske på, at det fortsat er en relativ sjælden begivenhed, at man må gå på tvangsauktion i Danmark, siger lektor ved Aalborg Universitet, Karin Haldrup, der er medforfatter til rapporten, til DR Nordjylland.

Hun oplyser, at auktionerne ofte udløses efter forløb på to til tre år, hvor økonomien gradvist bliver dårligere.

– Skulle man havne i en nedadgående kurve og føle sig tynget af røde tal på bundlinjen, skal man imidlertid ikke tøve med at henvende sig til sit realkreditinstitut, fortæller Birgitte Heno fra Jyske Bank, BRF-Kredit.

– Vi vil jo rigtig gerne hjælpe kunderne, og det er jo en win-win situation, hvis vi kan undgå tvangsauktionen. Det er godt for kunden og godt for os, fordi tabet bliver mindre, end hvis man eksempelvis sælger ejendommen med underskud inden en tvangsauktion. Det vigtige er at sige, at man godt kan kontakte sit realkreditinstitut og få hjælp til enten at få den solgt eller laver en eller anden rekonstruktion af økonomien, der gør man kan blive boende, siger hun.

Fotograf: Kenneth Jørgensen

Forfatter

Related posts

Top