Brexit-millioner på vej til danske virksomheder

Små og mellemstore danske virksomheder skal hjælpes i den svære situation, der kan opstå, hvis Storbritannien ender med at forlade EU uden en aftale, det såkaldte no deal brexit.

I dag har regeringen præsenteret en handlingsplan, der blandt andet indeholder initiativer for 49 millioner kroner.

– Brexit kommer til at vende op og ned på hverdagen for rigtigt mange danske virksomheder, uanset om man eksporterer varer til Storbritannien, benytter sig af britiske underleverandører eller måske har data eller medarbejdere derovre. Særligt for små virksomheder, der ikke har råd til at dedikere en medarbejder til at sætte sig ind i situationen og forberede virksomheden på brexit, kan det være en stor og uoverskuelig udfordring, som i sidste ende går ud over os alle sammen, siger Erhvervsminister Simon Kollerup.

– Derfor ser vi det i regeringen som en fælles opgave at sikre, at konsekvenserne bliver reduceret så meget som muligt for virksomhederne, så en skidt situation ikke bliver værre, siger Simon Kollerup i en pressemeddelelse.

Handlingsplanen skal hjælpe med at give information og vejledning til virksomhederne. Virksomhederne kan fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse desuden få støtte til at omstille sig, for eksempel med rådgivning om eksportmuligheder på det britiske marked.

Storbritannien besluttede i juni 2016 ved en folkeafstemning at forlade EU.

Det sker efter planen med udgangen af oktober, men i EU-regi arbejdes der fortsat på, at Storbritannien kan forlade EU med en aftale, der skal gøre overgangen blidere for alle parter.

/ritzau/

Forfatter
Tags

Related posts

Top